Apple TV

2. Nesil Apple TV

1 Eylül’deki etkinlikte Steve Jobs, bir hobi olarak nitelendirdiği Apple TV’yi de ihmal etmedi ve 2. Nesil Apple TV’yi açıkladı. Orijinal Apple TV’nin ¼’i  büyüklüğünde olan bu yeni nesilde Wi-Fi, HDMI, ethernet ve optik ses çıkışı bulunuyor. Kendi kumandası da bulunan Apple TV’yi iOS cihazlarındaki Remote uygulamasıyla da kontrol etmek mümkün.

Yeni Apple TV tamamen kiralama sistemi üzerine kurulu olduğundan herhangi bir depolama alanına sahip değil. Steve Jobs kiralamanın satın almaktan çok daha ucuza geldiğini hatta bir kaç kez kiralasak bile yine de daha kârlı çıkacağımızı söylüyor.

Apple TV ile sadece kiraladığınız filmleri, dizileri değil bilgisayarımızda bulunan medyaları da oynatabiliyoruz.  Ayrıca Kasımda çıkacak olan iOS 4.2 güncellemesiyle gelecek AirPlay özelliği sayesinde iPhone, iPod Touch ve iPad de izlemekte olduğumuz filmleri vs. Apple TV üzerinden izleyebilme şansına sahip olacağız.

Steve Jobs Apple TV’nin ilk olarak ABD, Kanada, Fransa, Avustralya, Almanya ve İngiltere de satışa sunulacağını açıkladı. Ülkemize gelmesi pek olası gözükmeyen bu cihazın ABD fiyatı 99$ olarak belirlenmiş.