Mac

Back to the Mac etkinliği

Apple’ın 20 Ekim’de gerçekleştirdiği Back to the Mac etkinliğini kısaca özetleyelim:

Apple ilk olarak Mac’in ne kadar önemli olduğunu belirtti. Hatta Macintosh’un tek başına bir firma olması durumunda Fortune listesinde tek başına 110. sırada olacağı gibi şaşırtıcı bir bilgi de verdi.

Daha sonra bir an önce iLife ‘11’in tanıtımına geçen Steve Jobs ekip üyelerine iPhoto ‘11, iMovie ‘11 ve GarageBand ‘11’i tanıttırdı. Oldukça keyifli geçen sunumda her yazılımın yeni özellikleri canlı olarak gösterildi.

FaceTime Mac’e de geldi. Kısa bir süre FaceTime gösterisi yapıldı. FaceTime’ı göstermek için Steve Jobs, Phil Schiller’i aradı.

Mac OS X’in bir sonraki sürümünün 2011 yazında piyasaya sürüleceğini ve adının “Lion” olacağını duyuran Steve Jobs, 10.7′nin yeni özelliklerinin bir kısmını tanıttı. iPad’den oldukça esinlenen ve bir çok özellik kapan OS X 10.7, Mac AppStore, Mission Control, LaunchPad gibi ilginç özelliklerle geliyor.

Son olarak geçtiğimiz günlerde iyice yoğunlaşan MacBook Air söylentileri de doğru çıktı, 11.6″ ve 13.3″ olmak üzere flash diskli, Nvidia 320M ekran kartlı modeller duyuruldu. Fiyatı 999$’dan başlayan MacBook Air 1.4 GHz – 2.13 GHz arasında değişen işlemcilere sahip.