iPad

iPad en sonunda Türkiye’de

Bugüne kadar farklı kanallardan Türkiye’ye ithal edilip çok yüksek fiyatlardan satışa sunulan iPad nihayet 25 Aralık’ta resmen ülkemizde satışa sunuluyor. Apple’ın iPhone haricindeki ürünlerinin tek distribitörü olan Bilkom tarafından piyasaya sürülecek olan iPad bu sefer çok daha uygun fiyatlarla satılacak gibi gözüküyor. Bilkom’un açıkladığı tavsiye edilen KDV dahil satış fiyatları şu şekilde:

  • 16 GB Wi-Fi 1079 TL

  • 16 GB Wi-Fi + 3G 1316 TL

  • 32 GB Wi-Fi 1314 TL

  • 32 GB Wi-Fi + 3G 1551 TL

  • 64 GB Wi-Fi 1530 TL

  • 64 GB Wi-Fi + 3G 1767 TL

Ayrıca tüm modellerde WORLD sahiplerine peşin fiyatına 12 ay taksit imkanı da sunuluyor.

Bilkom’un sitesinde belirttiği satış noktaları da şu şekilde:

Bu zamana kadar iPad’in ülkemizde satışa sunulmaması artık herkesin ilk iPhone gibi ilk iPad de Türkiye’de satışa sunulmayacak diye düşünmesine yol açmıştı. Fakat şimdi de iPad’in bu kadar geç ülkemize gelmesi acaba hep böyle mi olacak diye düşündürmüyor değil. Ancak bana sorarsanız Apple, 2. Nesil iPad’i de iPhone 4 gibi kısa zamanda tüm ülkelere yayacak gibi görünüyor. Tabi eğer 2. Nesil iPad’de de stok sıkıntısı yaşanırsa bu süreç çok uzun da olabilir. Zaten 2. Nesil iPad’in açıklanmasına kısa bir süre kaldı 4-5 ay daha beklerim, o da Türkiye’ye gelir diye düşünüyorsanız bu süre tahmin ettiğinizden daha uzun olabilir.

Bu arada hazır ülkemizde satışa sunulmasına bu kadar az kalmışken iPad’in Teknik Özelliklerine tekrar bakmakta fayda var.