iOS iPhone

WSJ’den iPhone 5 Dedikodusu!

The Wall Street Journal‘in haberine göre Apple aynen diğer dedikodularda olduğu gibi sonbaharda yeni bir iPhone çıkarmaya hazırlanıyor. Farklı olan nokta ise herkes iPhone 4 ile tamamen aynı olacak sadece A5 çip, 8 MP kamera gibi küçük iyileştirmeler yapılacak derken WSJ’nin iPhone 5’in iPhone 4 ile çok benzer bir tasarıma sahip fakat ondan daha ince ve daha hafif olacağını söylemesi.

Habere göre Apple yıl sonuna kadar 25 milyon adet iPhone 5 üretimini hedefliyor. Fakat şöyle bir endişe var; yeni iPhone inceliği sebebiyle o kadar karmaşık ve parçaların birleştirilmesi o kadar zor ki üretici firma Apple’ın üretim hızı talebini karşılayamayabilir ve iPhone 5’in çıkışı gecikebilir.

Son zamanlarda çıkan bütün dedikoduları toplarsak karşımıza şöyle bir iPhone 5 çıkıyor: iPad 2’de bulunan çift çekirdekli 1 GHz A5 çip, 8 MP arka kamera ve de bu dedikoduyla birlikte gelen daha ince ve daha hafif bir tasarım. Herkes aynı tarihi işaret ediyor, iOS 5’in de çıkacağı 2011 sonbaharı. Daha da özele inmek gerekirse muhtemelen Eylül ayı.