Apple Watch

iPhone 6s Force Touch ile gelecek

Her geçen gün Apple’ın yeni iPhone’a ekleyeceği özellikler hakkında yeni dedikodular çıkıyor. Şimdiki dedikodu ise Apple Watch’ın tanıtılmasından sonra herkesin bir sonraki iPhone’a gelmesini beklediği Force Touch teknolojisi hakkında. Apple, Force Touch teknolojisini şöyle açıklıyor:

Apple Watch, dokunmayı ayırt etmesinin yanı sıra, ekrana uygulanan gücü de algılayarak kullanıcı deneyimine yepyeni bir boyut kazandırıyor. Force Touch, esnek Retina ekrandaki minik elektrotları kullanarak, hafif bir dokunuş ile güçlü bir basma hareketi arasındaki farkı anlıyor ve istediğiniz zaman ekrandaki içeriklerle ilgili belirli kontrollere anında erişmenizi sağlıyor. Bu sayede, örneğin Mesajlar’daki bir eylem menüsünü hızla açabiliyor veya çeşitli kadranlar arasından seçim yapmanıza imkan veren moda hızla geçebiliyorsunuz. Bu, Multi-Touch’tan bu yana geliştirdiğimiz en önemli yeni algılama teknolojisi.

Çin medyası üretim aşamasında bulunan kaynaklarından aldığı bilgilere dayanarak Apple’ın Force Touch’ı iPhone 6s’de kullanmayı planladığını söylüyor. Söylenene göre bu teknoloji ABD merkezli Avago Tech tarafından sağlanacakmış.

iPhone 6s’nin çıkmasına daha çok uzun bir süre olduğu düşünülürse bu dedikodular doğru olsa bile Apple’ın planlarının sonbahara kadar değişebileceğini de göz önünde bulundurmak gerek.