Apple

WSJ: Tim Cook elektrikli araba projesini bir yıl önce onayladı

Apple’a ait araçların görüntülenmesiyle başlayan ve son zamanlarda hızla yayılan Apple’ın kendi arabasını üreteceği dedikodularında son bomba Wall Street Journal’dan geldi.

WSJ, kaynaklarının Apple’ın yüzlerce çalışanının elektrikli araba projesi üzerinde çalıştığını ve CEO Tim Cook’un bu projeyi yaklaşık bir yıl önce onayladığını söylediğini bildirdi.

Gazetenin söylediğine göre bu projede, pil teknolojisi, metal üretimi ve robotik ile ilgili araştırmalara yoğunlaşılıyor ve projede eski Ford Motor, Mercedes-Benz ve Tesla çalışanları da bulunuyor. Apple’ın ve Tesla’nın birbirlerinden çalışanlarını almaya çalıştığı dedikoduları da bu projeye bağlanıyor.

Apple’ın devasa nakiti ve kârıyla araba üretimi üzerinde çalışıyor olması çok da mantıksız değil, ancak unutmamak gerekir ki yıllardır Apple’ın saat ve televizyon pazarına gireceği dedikoduları çıkıyordu ve hala televizyonla ilgili bir gelişme yokken saati ancak Nisan ayında görebileceğiz.

Apple gibi büyük bir şirketin üzerinde çalıştığı birçok projenin hiç gün yüzü görmediğini ve bir kısmının piyasaya çıkışının uzun süre aldığını da unutmamak gerek. Bu yüzden bu araba dedikoduları somut bir delil olmadan uzun bir süre devam edecek gibi duruyor.