Apple Watch iPhone

Apple Watch’ta güç tasarrufu modu bulunacak

New York Times’ın haberine göre Apple Watch’ta güç tasarrufu modu bulunacak.

Apple Watch’ın 1 günlük pil ömrü olacağı konuşuluyor, Tim Cook pil ömrüyle ilgili net bilgi vermese de o kadar çok kullanacaksınız ki her gece şarj etmeniz gerekecek demişti. Bu yeni çıkan habere göre Apple Watch’ın pilinin azaldığı durumlar için bir güç tasarrufu modu bulunacak.

Haberde güç tasarrufu modunun yalnızca saat özelliğini çalıştıracağı söyleniyor. Aklınıza “Peki bunun bekleme modundan farkı ne?” sorusu gelebilir. Tahminimce bu güç tasarrufu modunda bluetooth, Wi-Fi, uygulamalar gibi özellikler devre dışı bırakılacak, bunun sonucu olarak saatin iPhone ile bağlantısı da koparılarak yalnızca normal bir saat gibi kullanılmasına olanak tanınacaktır. Böylece arkaplanda enerji tüketen ek bir şeyler bulunmayacaktır.

Apple’ın rakiplerinin aksine iPhone’da iPad’de bu şekilde cihazın özelliklerini aşırı kısıtlayan bir güç tasarrufu modu sunmadığı düşünüldüğünde bu durum olası gözükmese de Apple Watch’ın alıştığımız iOS cihazlarından çok farklı olduğu ve gün ortasında, en önemli işlevi olan, saat işlevini yitirmesinin ne kadar saçma olacağı düşünüldüğünde güç tasarrufu modu gayet mantıklı duruyor.

Apple Watch ile ilgili bilmediğimiz bütün bu ayrıntıları 9 Mart’ta düzenlenecek olan Apple özel etkinliğinde öğreneceğiz gibi duruyor. Etkinlik Türkiye saati ile 19.00’da başlayacak ve Apple tarafından canlı yayınlanacak.