Apple Watch iOS

Apple geliştiricilere Apple Watch uygulamalarında yardımcı oluyor

Geçtiğimiz ay Apple’ın geliştiricileri Apple Watch uygulamalarına son şeklini vermek üzere Cupertino’ya davet ettiği söylenmişti. Bloomberg Business’ın haberine göre geliştiriciler şu aralar Apple’da çok yüksek güvenlik önlemleriyle uygulamalarını Apple Watch üzerinde test ediyorlar.

Söylenene göre Apple, geliştiricilerin yanlarında yalnızca uygulamalarının kaynak kodunu içeren bir disk getirmelerine izin veriyor, fakat sızıntıları önlemek için bu kodların da dışarı çıkarılmasına henüz izin verilmiyormuş, ayrıca internet erişimine de izin verilmiyormuş.

Apple’ın genel merkezine giden geliştiricilerin gerçek cihazlar üzerinde uygulamalarını test edip geliştirmeleri Apple Watch piyasaya çıkarken, titizlikle hazırlanmış ve Digital Crown ve Force Touch gibi Apple Watch’a özgü özelliklerin iyi kullanıldığı uygulamalar bulunacak demek oluyor.

Apple’ın ve geliştiricilerin uygulamaların kullanıcıyı rahatsız edecek gereksiz bildirimler ve uyarılar göndermemelerine ve pili çabuk bitirecek şekilde olmamalarına da özen gösterdiği belirtiliyor. Özellikle uygulamaların 10 saniyeden fazla kullanmayı gerektirmemesi isteniyor.

Apple Watch hakkında daha fazla bilgi edinebileceğimiz ve yeni MacBook Air’ları ve iOS 8.2’yi görmeyi beklediğimiz özel etkinlik 9 Mart Pazartesi günü saat 19.00’da başlayacak ve Apple tarafından canlı yayınlanacak.