iOS

iOS 9.3 ile gelecek yenilikler

iOS 9.3

Apple, iOS 9’un bir sonraki önemli güncellemesi olan iOS 9.3 ile birlikte hayatımıza girecek yeniliklerden bahsettiği bir tanıtım sayfası hazırladı. iOS 9.3 ile gelecek yenilikler Night Shift, Notlar, Sağlık, CarPlay ve Eğitim başlıkları altında toplanabilir.

Night Shift iOS 9.3’ün en dikkat çekici yeniliği. Bu özellik ile Apple, bilgisayarlar için benzer uygulamaların yaptığı gibi bulunduğunuz yerdeki saate göre cihazınızın aydınlatmasının uyku düzenini bozmasını önlemek adına günbatımından sonra ekrandaki renkleri daha sıcak tonlara çekmekte. Sabah olunca ekran ayarları tekrar normale dönüyor, ayrıca bu özellik Denetim Merkezinden de kontrol edilebiliyor, bu da renkler konusunda hassas işlemler yaparken Night Shift özelliğini kolayca kapatıp açabilmenize olanak sağlıyor.

Notlar uygulaması da iOS 9.3 ile istediğiniz notları şifreleme özelliğine kavuşacak. Bu sayede hassas bilgiler içeren notlarınıza yalnızca parmak izi veya şifre girerek ulaşılabilecek. Bunun dışında notlarınızı oluşturma tarihine göre, değiştirme tarihine göre ya da alfabetik olarak sıralama seçeneği de gelecek.

Sağlık uygulamasına gelecek yenilikler ile Apple Watch’ınızın hareket, egzersiz ve duruş verilerini ve hedeflerinizi görebileceksiniz ve Sağlık uygulamasındaki kategorilere veri sağlaya üçüncü taraf uygulamalarını görüp indirebileceksiniz.

CarPlay’e iOS 9.3 ile daha iyi bir Apple Music deneyimi geliyor. Yeni ve Sizin İçin bölümleri ile Apple Music editörleri tarafından hazırlanmış çalma listeleri ve sizin için önerilen sanatçılar ve albümlere kolaylıkla ulaşabileceksiniz.

Eğitim konusunda ise iPad’e yeni özellikler geliyor. Birçok öğrencinin kendi oturunu açarak aynı iPad’i kullanmasını, oturum açınca bıraktıkları yerden devam edebilmelerini, öğretmenlerin öğrencilerine daha iyi rehberlik edebilmelerini sağlayan ve bu iPad’lerin daha iyi yönetilebilmelerini sağlayan bu özellikler hakkında daha fazla bilgiye Apple’ın hazırladığı sayfadan ulaşabilirsiniz.

iOS 9.3’ün eğitim yeniliklerinden olan çoklu kullanıcı desteğinin Apple’ın normal kullanıcılar için uzun süredir çıkarması beklenen çoklu kullanıcı desteğinin hazırlığı olduğunu söyleyenler de mevcut.

iOS 9.3 güncellemesi de her zaman olduğu gibi iOS 9 destekleyen bütün cihazlara yüklenebilecek.