iPhone

4 inç iPhone SE tanıtıldı

iphone_se

Apple, beklendiği gibi yeni 4 inç iPhone’u tanıttı. Dedikodulardaki gibi iPhone SE olarak isimlendirilen bu iPhone Apple’ın da dediği gibi 4 inç ekrana sahip telefonların en güçlüsü. iPhone 5s kasasıyla gelen iPhone SE renk seçeneklerine gümüş, altın ve uzay grisinin yanında roze altını da eklemiş. Göze çarpan en büyük eksik is 3D Touch.

iPhone 6s ile çok yakın özelliklere sahip olan iPhone SE’nin Türkiye fiyatı 16 GB için ₺1999, 64 GB için ₺2399 olarak belirlenmiş. Türkiye’de iPhone SE siparişleri 29 Mart’ta başlayacak ve Nisan başında satışa sunulmuş olacak.

iPhone SE, iPhone 6s ile karşımıza çıkan A9 çipini kullanıyor. M9 yardımcı hareket işlemcisi sayesinde adım sayısını ölçmenin yanında daima açık “Hey Siri” özelliğine de sahip. Bu çip sayesinde iPhone 5s’nin 2 katı işlemci, 3 katı grafik performansı sunabilen iPhone SE daha ucuz fiyatına rağmen iPhone 6 ve iPhone 6 Plus modellerinden de daha üstün performansa sahip.

Kamerası da iPhone 6s ile aynı özelliklere sahip olan iPhone SE 12 MP arka kamera, 63 MP’e kadar panaroma ve 4K video çekme özelliklerine sahip. Ön kamerası ise ihone 6s’nin aksine yalnızca 1.2 MP, buna karşılık True Tone Retina Flaş özelliği bu iPhone’da da mevcut. iPhone SE’de Live Photos desteği de bulunuyor.

iPhone SE 802.11ac Wi-Fi ve daha hızlı LTE desteğine de sahip, bu 433 Mbps’ye kadar Wi-Fi, 150 Mbps’ye kadar LTE hızlarına denk geliyor. Bu yeni iPhone Mayıs ayı sonuna kadar 100’ü aşkın ülkede satışa sunulmuş olacak.

Apple’ın basın açıklaması:

Apple, Dört İnç Ekrana Sahip Telefonların En Güçlüsü iPhone SE’yi Tanıttı

İA9 Çip ve Gelişmiş 12 Megapiksel iSight Kamera Özellikleri

CUPERTINO, California — 21 Mart 2016 — Apple bugün dört inç ekrana sahip telefonların en güçlüsü olan iPhone SE’yi tanıttı. iPhone SE çok sevilen kompakt alüminyum tasarımında mat kesimli kenarlar, gövde renkleriyle uyumlu paslanmaz çelik Apple logosu ve roze altın dahil dört muhteşem metalik renk seçeneği gibi yeniliklerle geliyor. iPhone 6s ve iPhone 6s Plus’ta da yer alan inanılmaz derecede hızlı 64 bit A9 çipe sahip iPhone SE, daha uzun pil ömrü, daha hızlı wireless, Live Photos ve 4K video özelliklerine sahip 12 megapiksel iSight kamera ve Touch ID ile olağanüstü bir performans sunuyor.
“iPhone SE heyecan verici bir yenilik. Çok sevilen, simge haline gelmiş bir tasarımı ele alarak onu baştan sona yeniledik. Sonuç olarak ortaya, dünyanın dört inç ekrana sahip en güzel ve en güçlü telefonu çıktı” diyen Apple’ın Global Pazarlamadan Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Philip Schiller, sözlerine şöyle devam etti: “iPhone SE, göz alıcı dört inç Retina ekran, gelişmiş 64 bit A9 çip ve tümleşik M9 yardımcı hareket işlemcisi, daha uzun pil ömrü, True Tone Flash özelliğine sahip 12 megapiksel iSight kamera, Live Photos, 4K video, daha hızlı LTE ve Wi-Fi bağlantısı ve Touch ID ile geliyor. Daha küçük boyutlu bir telefon isteyen herkes iPhone SE’ye bayılacak.”

Dört İnç Ekrana Sahip En Güçlü Telefon

Sevilen bir iPhone tasarımını alarak baştan sona yenileyen iPhone SE, müşterilere seçtikleri model hangisi olursa olsun tüm özellikleri içeren, güçlü bir iPhone’a sahip olma imkanı sunuyor. iPhone 6s ve iPhone 6s Plus ile kullanıma sunulan 64 bit A9 çip sayesinde iPhone SE müşterileri iPhone 5s’e kıyasla iki kat daha hızlı CPU ve üç kat daha hızlı GPU performansının yanı sıra, enerji verimliliği sayesinde daha iyi bir pil ömrü de elde ediyor. A9 çipe entegre olarak gelen Apple’ın yeni nesil yardımcı hareket işlemcisi M9, iPhone’unuzu tutmanıza gerek kalmadan “Hey Siri” özelliğini kullanma ve adımlarınızı ve mesafeyi ölçmeye yarayan çeşitli fitness izleme özellikleri gibi daha fazla özelliğin her zaman daha düşük güç tüketerek çalışmasını sağlıyor. iPhone SE kullanıcıları, iPhone 5s’e kıyasla üç kata kadar daha hızlı Wi-Fi ve %50’ye kadar daha hızlı LTE ile içeriklere daha da hızlı ulaşabiliyor, indirebiliyor ve yayınlayabiliyor.* iPhone SE ayrıca, daha iyi uluslararası dolaşım için daha fazla LTE bandı içeriyor ve geniş bantta yüksek kaliteli aramalar için Voice over LTE ve Wi-Fi arama desteği sunuyor.

iOS 9, kullanımı kolay arayüzü, inanılmaz özellikleri ve güvenliğiyle iPhone SE’nin temelini oluşturuyor ve iPhone kullanıcılarına Mesajlar, FaceTime, Fotoğraflar, Müzik ve Harita gibi güçlü yerleşik uygulamalar sunuyor. iOS 9 ayrıca, proaktif yardım, güçlü arama, gelişmiş Siri özellikleri ve yeni Night Shift özelliği ile iPhone SE’yi daha da akıllı hale getiriyor. iPhone SE’nizin saatini ve coğrafi konumunu kullanan Night Shift özelliği, hava karardıktan sonra ekrandaki renkleri otomatik olarak renk tayfının daha sıcak tonlarına çekerek daha iyi uyumanıza yardımcı oluyor.

Tüm bu yenilikleri hafif ve kompakt bir telefonda bir araya getiren iPhone SE, pürüzsüz bir yüzey elde etmek için kum püskürtme yöntemiyle işlenmiş alüminyumdan üretilen yüzeyi, mat kesimli kenarları, gövde renkleriyle uyumlu yeni paslanmaz çelik Apple logosu ve muhteşem dört inç Retina ekranı ile elinize rahatça uyacak şekilde tasarlandı.

Dünyanın En Popüler Kamerası

iPhone SE, hızlı odaklama için Focus Pixel teknolojisine sahip gelişmiş 12 megapiksel iSight kamera, Apple tasarımı görüntü sinyali işlemcisi, gelişmiş gürültü azaltma, üçüncü nesil yerel ton eşleme ve daha iyi yüz algılama özellikleriyle iPhone 6s’te çekilenler gibi daha net ve daha ayrıntılı fotoğraflar elde edilmesini sağlıyor. iPhone SE’deki Live Photos özelliği ile kullanıcılar anlık fotoğrafların ötesine geçerek anılarını hareketli ve sesli olarak kaydedebiliyorlar. Tek bir dokunuşla çekimden hemen önceki ve sonraki anları da görüntüleyen muhteşem 12 megapiksel fotoğraflar sunan Live Photos özelliği sayesinde kullanıcılar zamanı dondurmak yerine canlı anılar elde edebiliyorlar.

Diğer kamera özellikleri:

  • 3840 x 2160 çözünürlüğe sahip 4K desteği ile HD video kaydı yapabilme. Kullanıcılar, 4K video çektikten sonra videolarını Mac, PC veya iPad üzerinde düzenleyebilir ve iMovie’nin en yeni sürümü ile iPhone SE’de aynı anda iki 4K akışını düzenleyebilirler.
  • True Tone aydınlatma teknolojisiyle ekranı bir anlığına üç kat daha parlak hale getiren Retina Flash özelliği, FaceTime HD kamera ile düşük ışık koşullarında bile muhteşem parlaklıkta selfie’ler çekilebilmesini sağlıyor.
  • 63 megapiksele kadar panorama fotoğraflar, saniyede 60 kare 1080p video kaydı ve saniyede 240 kare ağır çekim video kaydı, video stabilizasyonu ve sinematik video stabilizasyonu özelliklerine sahip hızlı çekim video gibi iPhone 6s’le kullanıma sunulan özellikler.

Fiyat ve Bulunabilirlik

  • Uzay grisi, gümüş, altın ve roze altın renk seçenekleriyle sunulacak olan iPhone SE’nin 16 GB ve 64 GB modelleri Apple Store, Apple.com/tr, Apple Yetkili Satıcıları ve belirli iletişim operatörlerinde KDV dahil 1.999 TL’den başlayan fiyatlarla sunulacak.
  • iPhone SE; ABD, ABD Virgin Adaları, Almanya, Avustralya, Birleşik Krallık, Çin, Fransa, Hong Kong, Japonya, Kanada, Porto Riko, Singapur ve Yeni Zelanda’da 24 Mart Perşembe tarihinden itibaren sipariş edilebilecek ve 31 Mart Perşembe tarihinden itibaren satışa sunulacak.
  • iPhone SE; Andorra, Arnavutluk, Avusturya, Bahreyn, Belçika, Birleşik Arap Emirlikleri, Bosna, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Guernsey, Hırvatistan, Hindistan, Hollanda, İrlanda, İspanya, İsveç, İsviçre, İtalya, İzlanda, Jersey, Kosova, Kuveyt, Letonya, Lihtenştayn, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Makedonya, Maldivler, Malta, Man Adası, Monako, Norveç, Polonya, Portekiz, Romanya, Rusya, Slovakya, Slovenya, Suudi Arabistan, Tayvan, Türkiye ve Yunanistan’da Nisan ayının başında satışa sunulacak.
  • Siyah ve gece mavisi renk seçeneklerine sahip Apple tasarımı deri kılıflar KDV dahil 139 TL’ye satışa sunulacak. Renk uyumlu metalik yüzeyli Lightning Dock’lar ise KDV dahil 179 TL’ye Apple Store’lardan ve Apple.com/tr adresinden satın alınabilir.
  • Apple’dan iPhone SE satın alan tüm müşteriler mail kurulumunu, App Store’da yeni uygulamaların gösterilmesini ve daha fazlasını içeren, iPhone’larını özelleştirmelerine yardımcı olacak ücretsiz Kişisel Kurulum’dan mağazada veya online olarak yararlanabilirler.
  • iPhone SE veya iOS 9 hakkında daha fazla bilgi edinmek için tüm Apple Store’larda sunulan ücretsiz atölyelere kayıt olabilirsiniz.

* Veri planı gerekir. LTE sadece belirli pazarlarda ve belirli iletişim operatörleri tarafından sunulur. Belirtilen hızlar bulunulan konuma ve iletişim operatörüne göre değişir. LTE desteği hakkında daha fazla bilgi için lütfen iletişim operatörünüze danışın ve www.apple.com/iphone/LTE adresini inceleyin.

Apple 1984’te Macintosh’u piyasaya sürerek kişisel teknoloji alanında çığır açtı. Bugün, Apple iPhone, iPad, Mac, Apple Watch ve Apple TV ile inovasyonda dünya lideridir. Apple’ın dört yazılım platformu; iOS, OS X, watchOS ve tvOS tüm Apple aygıtlarında kesintisiz bir deneyim sağlar ve kullanıcılara App Store, Apple Music ve iCloud gibi çığır açan hizmetlerle güç katar. Apple’ın 100.000 çalışanı dünyanın en iyi ürünlerini üretmeye ve dünyayı bulduğumuzdan daha iyi durumda bırakmaya kararlıdır.

Basın için İrtibat Bilgileri:
Ebru Gümüş
Apple
[email protected]
00800 448 827 001

© 2016 Apple Inc. Tüm hakları saklıdır. Apple, Apple logosu, iPhone, iSight, Live Photos, Touch ID, FaceTime, Siri,Night Shift, Retina, Mac, iPad, iMovie, True Tone, Lightning, App Store ve Apple Store, Apple’ın tescilli ticari markalarıdır. Diğer şirket ve ürün adları, ilgili şirketlerin ticari markaları olabilir.