iPad

9.7 inç iPad Pro tanıtıldı

ipad_pro_10

Apple, beklendiği gibi 9.7 inç iPad Pro’yu tanıttı. 12.9 inç iPad Pro ile benzer özelliklere sahip olan cihazın büyük kardeşine göre artıları olduğu kadar eksileri de bulunuyor. 9.7 inç iPad Pro’nun öne çıkan özellikleri gelişmiş kameraları, True Tone ekranı, Apple Pencil ve Smart Keyboard desteği, ince ve hafif gövdesi.

9.7 inç iPad Pro Nisan başında Türkiye’de satışa sunulacak. Fiyatlandırma ise şu şekilde:

9.7 inç iPad Pro Wi-Fi Wi-Fi + 4G
32 GB ₺2199 ₺2699
128 GB ₺2799 ₺3299
256 GB ₺3399 ₺3899

9.7 inç iPad Pro A9X çipi ve M9 yardımcı hareket işlemcisine sahip. 12.9 inçlik modelin aksine daima açık “Hey Siri” özelliğini desteklemekte. Aynı çipi kullanmasına karşılık Apple, 9.7 inç iPad Pro’nun işlemci ve grafik performansını büyük ihtimalle pil ömrünü dikkate alarak 12.9 inçlik modelden daha düşük tutmuş.

Apple Pencil desteği sunması için 9.7 inç iPad Pro’nun ekranı da büyük model ile aynı teknolojilere kavuşmuş, buna ek olarak iPad Air 2 ile kıyaslandığında yüzde 25 daha parlak ve yüzden 40 daha az yansıtma yaparak en az yansımaya sahip tablet ekranı unvanına kavuşmuş. 9.7 inç iPad Pro’nun daha fazla renk doygunluğu sunmak adına Retina 5K iMac ile aynı geniş renk paletini kullandığı da belirtiliyor.

True Tone ekran ise şu anda yalnızca 9.7 inç iPad Pro’da bulunan bir özellik. Mevcut cihazlarımızda bulunan ortam ışığı sensörlerin yerini yalnızca parlaklık değil renk sıcaklığı da ölçen dört kanallı sensörler almış. Bu sayede iPad’in beyaz dengesini bulunduğunuz ortama göre ayarlayıp gerçek bir kağıt hissi vermesi amaçlanmış.

9.7 inç iPad Pro, iPad Air 2 ile aynı boyutlarda, yani yalnızca 6,1 mm inceliğinde ve 444 gram ağırlığında. iPad Air 2 ile fiziksel farklılıkları Smart Connector, arka kamera çıkıntısı ve dört hoparlörlü ses sistemi. Bu ses sistemi ile iPad Air 2’ye göre iki kat daha güçlü stereo ses sunarken Smart Connector sayesinde iPad Pro için özel üretilen Smart Keyboard desteği de sunuyor.

9.7 inç iPad Pro’nun en önemli üstünlüğü ise kamerası. Bu cihaz, iPhone 6s’deki gibi 12 MP arka kamera, 5 MP ön kamera, Live Photos, 63 MP panaroma ve 4K video özellikleriyle diğer iPad’lerin çok ilerisinde. Bu iPad Pro’da bulunan True Tone Flaş ise iPad’lerdeki ilk flaş olma özelliğini taşıyor.

Yeni 9.7 inç iPad Pro’nun bir diğer önemli özelliği de kablosuz teknolojileri. LTE Advanced desteği sayesinde 4.5 G hızlarını destekleyecek olan cihazda MIMO teknolojisine sahip 802.11ac Wi-Fi bulunuyor. Cihazda yerleşik Apple SIM de bulunuyor. Yani 100’den fazla ülke ve bölgede SIM kart değiştirmekle uğraşmadan direkt iPad’iniz üzerinden internet paketleri satın alıp kullanabilirsiniz.

Apple’ın basın açıklaması:

Apple, 9.7 inç iPad Pro’yu Tanıttı

Çığır Açan Profesyonel Özellikler ve Gelişmiş Ekran Teknolojileri En Popüler iPad Boyutuna Geliyor

CUPERTINO, California — 21 Mart 2016 — Apple, tamamen yeni 9.7 inç iPad Pro’yu bugün tanıttı. Yeni 9.7 inç iPad Pro 469 gramdan daha hafif ve daha fazla parlaklık, daha geniş renk paleti, daha az yansıtma ve Night Shift modu ve beyaz dengesini dinamik şekilde ayarlayan yeni True Tone ekran teknolojisini sunan yeni bir profesyonel Retina ekrana sahip. Yeni iPad Pro birçok taşınabilir PC’yle yarışan 64 bit A9X’in inanılmaz performansının yanı sıra iki kat daha güçlü dört hoparlörlü ses sistemi,¹ Live Photos ve 4K video çekmek için yeni 12 megapiksel iSight kamera, 5 megapiksel FaceTime HD kamera ve daha hızlı wireless teknolojileri sunuyor. iPad Pro, çığır açan Apple Pencil ve yeni 9.7 inç iPad Pro’ya uygun tasarlanmış yeni Smart Keyboard’u destekliyor.

“iPad Pro, insanların daha üretken ve daha yaratıcı olmasını sağlayan, vazgeçilmez ve etkileyici iPad’in yeni nesli. İnanılmaz hızlı, kolay taşınabilir ve hem parmaklarınızla hem de Apple Pencil ve Smart Keyboard ile kullanmak çok doğal bir his veriyor. Ve şimdi, iki farklı boyut seçeneğiyle geliyor.” diyen Apple’ın Global Pazarlamadan Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Philip Schiller sözlerini şöyle sürdürdü: “9.7 inç iPad Pro, True Tone teknolojili yeni Retina ekrana, dört hoparlörlü ses sistemine, olağanüstü hızlı A9X çipe, 12 megapiksel iSight kameraya, 5 megapiksel FaceTime HD kameraya, daha hızlı wireless özelliğine ve Apple Pencil ve Smart Keyboard desteğine sahip. Mevcut iPad kullanıcıları için en üst düzey yükseltme seçeneği ve PC kullanıcıları için PC’lerinin yerine tercih edebilecekleri bir aygıt.”

Tasarımcılar, illüstratörler ve işletmeler iPad Pro’yu hızla benimsediler ve iPad Pro onların çalışma şeklini değiştiriyor:

“İnsanlar bilgisayarlı animasyonda elle çizime ne kadar çok ihtiyaç duyulduğunun farkında değiller” diyen Pixar and Walt Disney Animation Studios’un CCO’su John Lasseter şöyle devam etti. “iPad Pro ve Apple Pencil kağıt üzerinde çizmeye dijital dünyada en fazla yaklaşabildiğimiz aygıtlar.”

“En son bisiklet koleksiyonunun tasarımına kadar her şeyi iPad Pro’da yaptım” diyen Rapha’nın Tasarım Şefi Alex Valdman sözlerini şöyle sürdürdü: “Her yere yanımda götürüyorum ve dizüstü bilgisayarımın yerini almakla kalmadı, kağıt defterimin de yerini aldı. Rapha tasarım ekibi için iPad Pro standart aygıt olacak.”

“Citi’de, iPad Pro çalışma şeklimizi gerçekten dönüştürüyor” diyen Citi Global Bireysel Bankacılık ABD Tasarım Şefi Stephen Gates şöyle devam etti: “iPad Pro ve Apple Pencil Citi Tasarım ekibinin yeni çalışması olan inovasyona dayalı yeni müşteri deneyimlerinin tasarlanmasında çok büyük bir rol oynuyor. iPad Pro’yu yeni tasarım konseptlerinin çizimlerini yapmak, çalışmalarımızı sunmak, mail’lerimizi yanıtlamak, Adobe Creative Cloud’da tasarım dosyalarımızla çalışmak ve dünyanın her yerinde diğer tasarım ekiplerimizle yaptığımız FaceTime toplantılarına katılmak için kullanıyoruz.”

Profesyonel ekran

9.7 inç iPad Pro, daha doğal ve doğru, kağıt beyazı görüntü deneyimi için yeni dört kanallı sensörleri kullanarak ekranın beyaz dengesini çevrenizdeki ışığa göre dinamik şekilde ayarlayan True Tone ekran dahil gelişmiş ekran teknolojilerine sahip. Gelişmiş Retina ekran iPad Air 2’ye göre yüzde 25 daha parlak ve yüzde 40 daha az yansıtma yaparak hem kapalı hem de açık mekanda içeriklerin görülmesini daha da kolaylaştırıyor. Retina 5K ekranlı iMac’le aynı geniş renk paletini kullanarak daha canlı renkler için yüzde 25 daha fazla renkdoygunluğu¹ sunuyor. Özel zamanlama denetleyicisi, fotoğraf hizalama ve oksit TFT inanılmaz renkler, kontrast ve netlik sunuyor. iOS 9.3’teki Night Shift özelliği iPad Pro’nun saat ve coğrafi konum bulma özelliğini kullanarak hava karardıktan sonra ekrandaki renkleri spektrumun daha sıcak tonlarına otomatik olarak ayarlıyor. Bu, iyi bir uyku çekmenize bile yardımcı olabilir.

Profesyonel performans

Yeni iPad Pro sadece 6,1 mm inceliğinde 469 gramdan daha hafif olmasına rağmen, nerede olursanız olun, en fazla güç gerektiren görevleri başarabilmeniz için devrim niteliğinde performans, bağlanabilirlik ve çok yönlülük sunuyor. Üçüncü nesil 64 bit mimariye sahip, güçlü A9X çip birçok dizüstü bilgisayar ve konsol sınıfı grafiklerle yarışan performans sağlarken aynı zamanda tüm gün dayanan pil ömrü sunuyor.² Ultra hızlı wireless bağlantı MIMO teknolojisine sahip 802.11ac Wi-Fi, yüzde 50’ye kadar daha hızlı hücresel bağlantıyla daha hızlı LTE Advanced için destek³ ve her tablet tarafından desteklenen LTE bantlarla⁴ nereye giderseniz gidin bağlantıda kalmanızı sağlıyor. Şimdi yeni iPad Pro’ya doğrudan yerleşik Apple SIM’le 100’den fazla ülke ve bölgede seyahat ederken wireless veri planlarına doğrudan aygıtınızdan bağlanmanız daha da kolay.5

iPad Pro daha hızlı netleme için Focus Pixels özellikli gelişmiş 12 megapiksel iSight kamera sensörü, Apple tasarımı görüntü sinyali işlemcisi, gelişmiş gürültü azaltma, üçüncü nesil yerel ton eşleme ve daha iyi yüz algılamaya sahiptir. Bunlar net ayrıntılı görüntüler, 63 megapiksel panorama çekimler ve Live Photos sağlar. True Tone Flash düşük ışıkta çekim yapmayı ve belge taramayı daha iyi hale getiriyor. Yeni iSight kamera, 4K video çekerek yeni iPad Pro’yu profesyonel kalitede çekimler, düzenlemeler ve paylaşım için en mükemmel aygıt yapıyor. Gelişmiş 5 megapiksel ön FaceTime HD kamera yeni iPad Pro’yu görüntülü konferans yapma veya sevdiklerinizle iletişim kurmak için mükemmel kılıyor.

Profesyonel ses

Dört hoparlörlü ses sistemi, ses çıkışından iki kat daha fazla güçlü, net ve zengin stereo ses sağlar.¹ Aygıtı hangi yönde kullanırsanız kullanın, yerleşik sensörler sesi otomatik olarak ayarlar ve optimize eder. iOS 9.3, Apple Lightning Dijital AV Adaptörünü kullanan çok kanallı çıkışı destekleyerek Dolby Digital Plus ses yayınlarıyla şifrelenen videoları oynatma desteği de sağlar.

Profesyonel aksesuarlar

iPad Pro’ya devrim niteliğinde hassasiyet ve işlevsellik düzeyleri katan Apple Pencil ve Smart Keyboard ayrı satın alınabilir. Apple Pencil’daki gelişmiş sensörler doğal bir çizim, not ekleme ve not alma deneyimi için bastırma şiddetini ve eğimi ölçer. 9.7 inç iPad Pro için özel olarak tasarlanan yeni Smart Keyboard, Bluetooth’la şarj edilmeye veya eşleştirilmeye hiç ihtiyaç duymayan ince olduğu kadar dayanıklı ve koruyucu Smart Cover’a kolayca katlanabilen bir klavye sunuyor. Yeni Lightning – SD Kartı Kamera Okuyucusu ve Lightning – USB 3 Kamera Adaptörü fotoğrafları ve videoları dijital kameradan iPad Pro’ya indirmeyi kolaylaştırırken yeni Lightning – USB-C Kablosu ve Apple’ın 29W USB-C Güç Adaptörü daha hızlı şarj etmeyi sağlıyor.

Fiyatlandırma ve Bulunabilirlik

  • 9.7 inç iPad Pro gümüş, uzay grisi, altın ve yeni roze altın metalik renk seçeneklerine sahiptir ve 32 GB Wi-Fi modeli için 2.199 TL’den (KDV dahil) ve 32 GB Wi-Fi + Cellular modeli için 2.699 TL’den (KDV dahil) başlayan fiyatlarla edinilebilir. Her iki iPad Pro boyutu da 32 GB, 128 GB ve bir iOS aygıtında en yüksek kapasite olan yeni 256 GB kapasite seçenekleriyle sunuluyor. Daha fazla bilgi için, lütfen www.apple.com/tr/ipad adresini ziyaret edin.
  • 9.7 inç iPad Pro, Avustralya, Kanada, Çin (yalnızca Wi-Fi modeller), Fransa, Almanya, Hong Kong, Japonya, Yeni Zelanda, Porto Riko, Singapur, Birleşik Krallık ve ABD Virgin Adaları ve ABD’de 24 Mart Perşembe gününden itibaren apple.com’dan sipariş edilebilir ve 31 Mart Perşembe gününden itibaren Apple Store’lardan, belirli iletişim operatörlerinden ve Apple Yetkili Bayilerinden satın alınabilir.
  • 9.7 inç iPad Pro Nisan başında Arnavutluk, Anguilla, Antigua ve Barbuda, Avusturya, Belçika, Bosna, Bulgaristan, Cayman Adaları, Hırvatistan, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, El Salvador, Estonya, Finlandiya, Yunanistan, Grönland, Guam, Guatemala, Macaristan, İzlanda, Hindistan, İrlanda, Man Adası, İtalya, Kosova, Letonya, Lichtenstein, Litvanya, Lüksemburg, Makedonya, Makao (yalnızca Wi-Fi modeller), Monako, Karadağ, Hollanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Romanya, Rusya, Slovakya, Slovenya, İspanya, İsveç, İsviçre, Tayland (yalnızca Wi-Fi modeller), Türkiye ve BAE’de satışa sunulacak.
  • Apple Pencil 379 TL ve kömür grisi Smart Keyboard 549 TL’den (KDV dahil) edinilebilir. 9.7 inç iPad Pro için poliüretan iPad Pro Smart Cover ve Silikon Kılıflar çeşitli yeni, canlı renk seçenekleriyle, sırasıyla 179 TL (KDV dahil) ve 249 TL’den (KDV dahil) edinilebilir.
  • Lightning – SD Kartı Kamera Okuyucusu 99 TL, Lightning – USB 3 Kamera Adaptörü 139 TL (KDV dahil), Apple 29W USB-C Güç Adaptörü 179 TL, Lightning – USB-C Kablosu (1 m.) 99 TL (KDV dahil) ve Lightning – USB-C Kablosu (2 m.) 139 TL’den (KDV dahil) edinilebilir.
  • iPad Pro’yu Apple’dan satın almak isteyen her müşteriye, mail’i ayarlayarak, App Store’daki yeni uygulamaları göstererek ve daha fazlasını yaparak iPad Pro’sunu özelleştirmesine yardım etmek için mağazada veya online ücretsiz Kişiye Özel Kurulum imkanı sunulacak.
  • Yeni iPad Pro veya iOS 9 hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyen herkes her Apple Store’da sunulan ücretsiz atölyelere kayıt olabilir.

¹iPad Air 2’ye göre.
²Pil ömrü, aygıt ayarlarına, kullanıma ve birçok diğer faktöre bağlıdır. Gerçek sonuçlar farklı olabilir.
³Teorik hızlara dayanır, gerçek hızlar farklı olabilir.
⁴Veri planı gerekir. LTE belirli pazarlarda ve belirli şebeke operatörleriaracılığıyla kullanılabilir. Hız, bulunulan konuma göre farklılık gösterebilir. LTE desteği hakkında daha fazla bilgi için lütfen iletişim operatörünüze danışın ve www.apple.com/ipad/LTE adresine bakın
5iPad Pro’daki (9.7 inç) yerleşik Apple SIM bazı iletişim operatörlerinden satın alınırken kapatılabilir. Ayrıntılar için iletişim operatörünüze danışın. Apple SIM ve yerleşik Apple SIM Çin’de bulunmaz.

Apple 1984’te Macintosh’u piyasaya sürerek kişisel teknoloji alanında çığır açtı. Bugün, Apple iPhone, iPad, Mac ve Apple Watch ve Apple TV ile inovasyonda dünya lideridir. Apple’ın dört yazılım platformu; iOS, OS X ve watchOS ve tvOS tüm Apple aygıtlarında kesintisiz bir deneyim sağlar ve kullanıcılara App Store, Apple Music, Apple Pay ve iCloud gibi çığır açan hizmetlerle güç katar. Apple’ın 100.000 çalışanı yeryüzündeki en iyi ürünleri üretmeye ve dünyayı bulduğumuzdan daha iyi bırakmaya özel önem vermektedir.

Basın için İrtibat Bilgileri:
Gökçe Şahin Himmetoğlu
Apple
[email protected]
00800 448 827 001

© 2016 Apple Inc. All rights reserved. Apple, Apple logosu, iPad Pro, Retina,Night Shift, True Tone, iSight, Live Photos, FaceTime, Apple Pencil, Smart Keyboard, iMac, Lightning, Smart Cover, App Store, Apple Store ve iPadAir, Apple şirketine ait ticari markalardır. Diğer şirket ve ürün adları ilgili sahiplerinin ticari markaları olabilir.