iPad

9.7 inç iPad Pro ülkemizde satışa sunuldu

ipad_pro_10

Apple’ın 21 Mart’ta tanıttığı 9.7 inç iPad Pro bugün ülkemizde satışa sunuldu. Apple Store’larda satışı başlayan cihazın kısa süre içinde teknoloji marketlerinde de yerini alması bekleniyor. Gümüş, Altın, Uzay Grisi ve Roze Altın renk seçeneklerine sahip olan iPad’in fiyatı şöyle;

9.7 inç iPad Pro Wi-Fi Wi-Fi + 4G
32 GB ₺2199 ₺2699
128 GB ₺2799 ₺3299
256 GB ₺3399 ₺3899

9.7 inç iPad Pro A9X çipi ve M9 yardımcı hareket işlemcisine sahip. 12.9 inçlik modelin aksine daima açık “Hey Siri” özelliğini desteklemekte. Aynı çipi kullanmasına karşılık Apple, 9.7 inç iPad Pro’nun işlemci ve grafik performansını büyük ihtimalle pil ömrünü dikkate alarak 12.9 inçlik modelden daha düşük tutmuş.

Apple Pencil desteği sunması için 9.7 inç iPad Pro’nun ekranı da büyük model ile aynı teknolojilere kavuşmuş, buna ek olarak iPad Air 2 ile kıyaslandığında yüzde 25 daha parlak ve yüzden 40 daha az yansıtma yaparak en az yansımaya sahip tablet ekranı unvanına kavuşmuş. 9.7 inç iPad Pro’nun daha fazla renk doygunluğu sunmak adına Retina 5K iMac ile aynı geniş renk paletini kullandığı da belirtiliyor.

True Tone ekran ise şu anda yalnızca 9.7 inç iPad Pro’da bulunan bir özellik. Mevcut cihazlarımızda bulunan ortam ışığı sensörlerin yerini yalnızca parlaklık değil renk sıcaklığı da ölçen dört kanallı sensörler almış. Bu sayede iPad’in beyaz dengesini bulunduğunuz ortama göre ayarlayıp gerçek bir kağıt hissi vermesi amaçlanmış.

9.7 inç iPad Pro, iPad Air 2 ile aynı boyutlarda, yani yalnızca 6,1 mm inceliğinde ve 444 gram ağırlığında. iPad Air 2 ile fiziksel farklılıkları Smart Connector, arka kamera çıkıntısı ve dört hoparlörlü ses sistemi. Bu ses sistemi ile iPad Air 2’ye göre iki kat daha güçlü stereo ses sunarken Smart Connector sayesinde iPad Pro için özel üretilen Smart Keyboard desteği de sunuyor.

9.7 inç iPad Pro’nun en önemli üstünlüğü ise kamerası. Bu cihaz, iPhone 6s’deki gibi 12 MP arka kamera, 5 MP ön kamera, Live Photos, 63 MP panaroma ve 4K video özellikleriyle diğer iPad’lerin çok ilerisinde. Bu iPad Pro’da bulunan True Tone Flaş ise iPad’lerdeki ilk flaş olma özelliğini taşıyor.

Yeni 9.7 inç iPad Pro’nun bir diğer önemli özelliği de kablosuz teknolojileri. LTE Advanced desteği sayesinde 300 Mbps’ye kadar hızları destekleyecek olan cihazda MIMO teknolojisine sahip 802.11ac Wi-Fi bulunuyor. Cihazda yerleşik Apple SIM de bulunuyor. Yani 100’den fazla ülke ve bölgede SIM kart değiştirmekle uğraşmadan direkt iPad’iniz üzerinden internet paketleri satın alıp kullanabilirsiniz.