Apple iPhone Mac

iPhone 8 ve Apple’ın gelecek planlarıyla ilgili bilgiler sızdırıldı

Reddit’te açılan bir başlıkta Foxconn çalışanı bir grup Apple’ın iPhone 8 de dahil olmak üzere gelecekteki planlarına dair bildiklerini paylaştı. Reddit moderatörleri tarafından kimliği doğrulanan kullanıcı tedarik zincirinin yalnızca bir bölümüne erişimleri olduğunu ve paylaştıkları bilgilerin görebildikleri prototiplerden elde edildiğini belirtmiş. Ayrıca bu paylaşılanların KGI Securities gibi firmalarda çalışan analistlere satıldığı da söylenmiş.

iPhone 8 hakkında paylaşılanlar Touch ID ve cihazda kullanılan materyallerle ilgili. Bazı prototiplerde Touch ID cihazın arkasında yer almış fakat daha sonra bundan vazgeçilmiş. Sene başında görülen prototiplerde Touch ID’nin ekrana yerleşik olduğu ancak bunun üretimi zorlaştırıp yavaşlattığı söylense de diğer dedikodularda bu sorunun çözüldüğü belirtiliyor.

Tahmin edildiği gibi iPhone 8’in arka yüzü de cam olacakmış ve bu sayede kablosuz şarj özelliği de bulunacakmış. iPhone 8 ile birlikte tanıtılması beklenen iPhone 7s ve iPhone 7s Plus modellerinin iPhone 7’nin tasarımını koruyacağı ve arka yüzlerinin alüminyum olacağı belirtilmiş. Bu nedenle bu modellerde kablosuz şarj özelliği bulunmayacakmış.

Apple’ın üretimine başladığı söylenen ve WWDC 2017’de tanıtabileceği düşünülen Siri Speaker hakkında da bilgilerin paylaşıldığı başlıkta bu cihazın yeni Mac Pro’nun tasarımına benzediği fakat daha küçük olduğu belirtilmiş. Siri Speaker için kameraya ve ekrana sahip tasarımlar da dahil olmak üzere birçok farklı tasarım test edilmiş, en sonunda cihazda kamera ve ekran kullanılmamasına karar verilmiş.

MacBook ailesinin bu yıl yalnızca yeni işlemcilerle güncelleneceği fakat 2018’deki güncellemede dinamik e-Ink klavye başta olmak üzere önemli değişikliklerle karşımıza çıkacağı söyleniyor. Yeni klavyede de şu anda olduğu gibi işlev tuşları yerine OLED Touch Bar kullanılacakmış, diğer tuşlar e-Ink özellikli olacakmış.

En son Ekim 2015’te yenilenen iMac’in bu yıl tasarımında değişiklik olmayacakmış. 2018 yılında ise daha fazla cam ve daha koyu bir tasarıma sahip olacak iMac modellerinde ışıklı Apple logosu da bulunacakmış. MacBook’lara gelmesi beklenen e-Ink klavye 2018’de çıkacak yeni Magic Keyboard ile iMac kullanıcılarına da sunulacakmış.

Başlığın en ilginç bilgisi ise Apple’ın artırılmış gerçeklik gözlüğü üzerinde çalışması. Henüz test aşamasının başlarında olduğu söylenen cihaz en erken 2019’da çıkabilirmiş. Apple’ın henüz başlarındayken bu projeyi rafa kaldırma ihtimali de az değil.

Tedarik zincirindeki kişiler tarafından paylaşılmasına karşılık buradaki bilgilerin, özellikle daha ileri tarihli olanların, gerçekleşmeme olasılığı da bulunuyor. Apple’ın en azından bir etkinlik duyurusu yapmadığı sürece üretimde istediği değişiklikleri gerçekleştirerek cihazların çıkış tarihini buna göre ayarlama şansı her zaman var.