Uygulamalar

WhatsApp grup sohbetlerinde bulunan açık veri kaybına yol açabilir

WhatsApp uygulamasının önceki sürümlerinde bulunan açık, grup sohbetlerindeki yazışmalara tüm kullanıcıların erişimi engelleyebiliyor. Kısa sürede WhatsApp’a bildirilen açığın iOS için 25 Kasım 2019’da yayınlanan 2.19.120 sürümüyle kapatıldığı belirtiliyor. Eğer daha eski bir WhatsApp sürümü kullanıyorsanız en kısa sürede güncellemeniz öneriliyor.

Bulunan açık kullanılarak gönderilen bir mesajın uygulamanın sürekli çökmesine sebep olması sağlanıyor. Bu nedenle tek çözüm uygulamayı tüm verileriyle birlikte silip, uygulamayı tekrar yükledikten sonra söz konusu mesajın olduğu grup sohbetini geri yüklememek oluyor. Bu da ilgili gruptaki bütün kullanıcıların grup sohbetine ve sohbet geçmişine erişiminin engellenmesi anlamına geliyor.

iOS 13 ve iPadOS 13 sürümleri uygulamaların otomatik güncellenmesi özelliği açık olarak gelmekte. Eğer bu sürümlerde uygulamaları elle güncellemek isterseniz App Store’u açıp ekranın üst kısmında yer alan profil resminize dokunup aşağı kaydırarak gelecek güncellemeleri ve yakın zamanda güncellenen uygulamaları görebilirsiniz.