macOS Uygulamalar

macOS’teki Görüntü Yakalama uygulamasındaki sorun gereksiz depolama alanı kullanımına neden olabiliyor

NeoFinder’ın geliştiricileri şans eseri Görüntü Yakalama uygulamasında yer alan ve depolama alanının gereksiz kullanımına sebep olan bir sorunu keşfetmiş.

iPhone ve iPad ile çekilen fotoğrafları Görüntü Yakalama uygulamasıyla Mac’inize aktarırken “Özgünleri tut” kutucuğu işaretli olursa HEIC uzantılı fotoğraflar olduğu gibi bilgisayarınıza aktarılıyor. Eğer bu kutucuğun işaretini kaldırırsanız fotoğraflar aktarım esnasında JPG formatına dönüştürülüyor.

Özgünleri tut seçili olduğunda dönüştürme işlemi yapılmıyor

NeoFinder uygulamasının geliştiricileri Görüntü Yakalama’nın bu dönüştürme işlemi esnasında doyaların her birine 1,5 MB boyutunda boş veri eklediğini keşfetmiş. Yalnızca 1000 fotoğrafta harcanan alanın 1,5 GB’a yükselebiliyor ve özellikle SSD boyutu yalnızca 128 GB olan Mac’ler için ciddi bir kayıp ortaya çıkıyor.

Dönüştürülen JPG dosyalarında boşa yer kaplayan veriler

NeoFinder’ın geliştiricileri bunun Görüntü Yakalama uygulamasının ilk vukuatı olmadığını söylüyorlar. Mac OS X 10.10’dan beri her yeni sürümde bu uygulamada yeni sorunların ortaya çıktığını, yeni keşfedilen bu sorunun da en azından macOS 10.14.6 sürümünden beri varolduğunu belirtiyorlar. Apple’a bildirilen bu sorunun en yakın zamanda düzeltilmesi bekleniyor.