iOS iPadOS Uygulamalar

iOS uygulamalarının açılmasını engelleyen sorun çözüldü

Apple, TechCrunch’a yaptığı açıklamada bazı iOS uygulamalarının açılmasını engelleyen ve “Bu uygulama artık sizinle paylaşılmıyor.” uyarısının görünmesine neden olan sorunun çözüldüğünü belirtti. Apple sorunun neden kaynaklandığı konusundaysa bir açıklama yapmamış.

Ne olmuştu?

iOS 13.5 ve iPadOS 13.5 güncellemelerinin ardından bazı kullanıcılar YouTube, Netflix, TikTok gibi kimi uygulamaların açılmadığını ve “Bu uygulama artık sizinle paylaşılmıyor. Onu kullanmak için App Store’dan satın almanız gerekir.” uyarısının çıktığını gözlemlemişlerdi.

Sorunun çözümü için uygulamaları silip yeniden yüklemek ya da veri kaybı yaşamamak için uygulamayı kaldırıp yeniden yüklemek gerekiyordu.

Pazartesi günü uyandığımızdaysa App Store’de kimi kullanıcılar için 70-80 uygulamaya kadar çıkan yeni güncellemelerle karşılaştık. Apple yaşanan sorunun çözümü için son 10 günlük sürede yayınlanan uygulama güncellemelerini tüm kullanıcılara yeniden sundu.

Eğer hala bu sorunla karşılaşıyorsanız iPhone veya iPad’inizde otomatik uygulama güncellemeleri yapılmamış demektir. Uygulamaları elle güncellerseniz yaşadığınız sorunu çözebilirsiniz.