iPhone iPod

iPhone 4 ve iPod Touch 4. Nesil karşılaştırma (Video)

Letemsvetemapplem.eu iPhone 4 ve 4. Nesil iPod Touch’ın karşılaştırıldığı bir kaç video yayınlamış.

İlk videoda iPad, iPod Touch 4. Nesil, iPhone 4 ve iPhone 3GS’in açılma süreleri karşılaştırılmış. Videoda yalnızca Wi-Fi özelliği bulunan iPad kullanılmış ve tabi ki diğer cihazlar iOS 4.1 kullanırken iPad iOS 3.2 kullanıyor ayrıca  iPod Touch’ın da herhangi bir telefon özelliği olmadığından bu videonun bilimsel bir tarafı olmadığını söyleyebiliriz. Zaten donanım bakımından böyle önemli farklılıkları bulunan cihazların açılış sürelerinin karşılaştırılması pek mantıklı bir şey değil.

İkinci videoda ise iPhone 4 ve iPod Touch’ın ekranlarının değişik açılardan görünüşleri karşılaştırılmış. Bilindiği gibi iPhone 4 gibi iPod Touch 4. Nesil de retina ekrana sahip. Fakat iPod Touch, iPhone 4’te bulunan IPS teknolojisine sahip değil. Apple IPS teknolojisi sayesinde iPhone 4’ün ekranının neredeyse her açıdan mükemmel göründüğünü belirtmişti.

Ve bu son videoda da iPhone 4 ve 4. Nesil iPod Touch’ın video çekimleri karşılaştırılmış. iPhone 4 5MP, iPod Touch 4. Nesil ise yalnızca 0.7MP çözünürlükte fotoğraf çekebilirken iki cihaz da HD video kaydetme özelliğine sahip.