iPad

Apple iPad 2 tanıtıldı

Tablet furyasının başlamasına öncülük eden Apple iPad’in yeni modeli açıklandı. Ürünü, hastalık izninde olmasına karşın sunum zevkini kimselere bırakmayan efsanevi yönetici Steve Jobs tanıttı.

San Fransisco’da basına gösterilen iPad 2, beklendiği üzere öncekine kıyasla daha ince, farklı ve hızlı. Apple’ın çift çekirdekli 1 GHz A5 işlemcisini kullanan iPad 2’de grafik performansı da bu sayede 9 kata kadar hızlanıyor.

iPad 2, önceki modele göre yüzde 33 daha ince. iPad 13.44 mm kalınlığındayken, iPad 2 sadece 8.8 mm. Yani iPad 2 aslında iPhone 4’ten bile daha ince bir tasarıma sahip. Ürünün ağırlığı ise 0,59 kg.

Önde ve arkada birer kamera bulunan iPad 2, böylece Apple’ın iPhone 4 ile tanıttığı FaceTime görüntülü konuşma uygulamasını çalıştırabilecek. Arka yüzdeki kamera saniyede 30 kare hızında 720p HD video çekebiliyor. Öndeki kamera ise VGA çözünürlüğe sahip.

HDMI bağlantı özelliğine sahip cihaz, görüntüleri harici büyük ekranlarda oynatabiliyor. Cihazın kendi ekranıysa öncekiyle aynı, yani 1024×768 pikselde tutulmuş. HDMI aktarım ise, yeni tanıtılan Digital AV Connector adlı aksesuvarla gerçekleşiyor. 39 dolara satılacak olan kit üzerinde hem HDMI çıkışı hem de dock bağlantı kapısı bulunuyor.

Önceki gibi 10 saate kadar pil dayanma süresine sahip iPad 2, tek şarjla 1 aydan fazla süre bekleme modunda durabiliyor. iPad 2, siyah ve beyaz olmak üzere iki renkte satılacak.

Cihazdaki yakınlık sensörü, ilginç bir yan ürüne de anlam katıyor. Jobs tarafından “bu bir kılıf değil akıllı örtü” cümlesiyle tanıtılan ‘Smart Cover’, farklı şekillere girebilen incecik bir plastik tabaka. Ürün, iPad’in sol kenarına manyetik olarak kolayca tutunuyor, ekrana kapatıldığında cihaz uyku moduna geçiyor, kaldırıldığında da uyku modundan çıkıyor.

Örtü üçgen prizma şeklinde katlandığında yatak ve dikey kullanıma imkan veren bir stand görevi de görüyor. 10 farklı renkte üretilen Örtünün fiyatı 39 dolar olarak belirlenmiş. Deri olanlarının fiyatı 69 dolar.

Öte yandan iOS işletim sisteminin iPad ve iPhone 4’te kullanılabilecek yeni 4.3 sürümünün de 11 Mart’ta yayınlanacağı duyuruldu. Güncelleme sayesinde, iPad 2’de Safari tarayıcı ve iTunes gibi uygulamaların en az 2 kat daha hızlı çalışacağı belirtildi.

HEMEN PİYASAYA VERİLECEK
iPad 2’nin fiyatı, geçen yıl iPad için açıklananlarla bire bir aynı tutuldu; Yani ABD’de 499 dolardan başlayan fiyatlarla satılacak. Ürünün bellek seçenekleri yine 16, 32 ve 64Gb olarak sıralandı. Sadece Wifi olan üç, WiFi, 3G ve AGPS olan üç olmak üzere 6 konfigürasyon bulunuyor.

Apple severleri memnun eden bir başka bilgiyse, iPad 2’nin hemen pazara sürülecek olması. Jobs, ürünün 11 Mart’ta ABD, Fransa ve Almanya gibi pazarlarda, 25 Mart’ta diğer ülkelerde olmak üzere toplam 25 ülkede bu ay içinde satışa çıkacağını duyurdu.

KAYNAK: NTVMSNBC