Mac macOS

Apple OS X beta sürümlerini geliştirici olmayan kullanıcılara da açıyor

osxbetaprogram

Apple bugün OS X beta sürümlerini bütün kullanıcılar tarafından ulaşılabilir hale getirdi. Bugüne kadar sadece yıllık $99 ödemiş olan geliştiriciler OS X beta sürümlerini yükleyip test edebiliyordu.

Beta sürümlerine ulaşmak için OS X Beta Seed Program‘a kayıt olmanız gerekmekte. Apple ID’niz ile kayıt olarak gizlilik sözleşmesini kabul ettiğinizde Mac’inize Beta Access Utility’yi yükleyeceksiniz.

Bunun ardından beta güncellemeleri normal güncellemelerde olduğu gibi Mac App Store’un Güncellemeler kısmında görünmeye başlayacak.

Her ne kadar Apple OS X’de yaptı acaba iOS beta sürümleri de bütün kullanıcılara açılır mı diye aklımıza gelse de bence bu uzak bir ihtimal.

Apple’ın bu hamlesinin iOS ile karşılaştırıldığında Mac geliştiricilerinin sayısının azlığından kaynaklandığını tahmin ediyorum. Beta sürümlerini daha çok kişiye ulaştırarak daha fazla geri bildirim almayı amaçlamakta gibi görünüyor.

Tabi ki aklımıza gelen bu soruya kesin cevabı 2 Haziran’da başlayacak olan WWDC’de tanıtılması beklenen iOS 8’in ilk betası yayınlandığında alacağız.