Uygulamalar

Apple’dan yeni iPhone 5s reklamı: Powerful

Apple yeni bir iPhone 5s reklamı yayınlandı. Son zamanlarda yanınlanan Apple reklamlarına göre daha enerjik bir havası bulunan reklamda Pixies grubunun Gigantic şarkısı kullanılıyor.

Reklamın ismi “Powerful” güçlü anlamına geliyor. Reklam “Düşündüğünüzden daha güçlüsünüz.” yazısıyla sona eriyor.

Apple’ın iPhone kullanıcılarının yapabileceklerini göstermek için reklamda kullandığı uygulamalar ise şunlar:

Star Walk

Arttırılmış gerçeklik ile size harika bir gökyüzü gözlemleme deneyimi sunan bir uygulama. Uygulamayı çalıştırıp gökyüzüne doğrultarak yıldızları gözlemlemeye başlayabilirsiniz.

Uygulamada gökyüzü cisimleri hakkında daha fazla bilgi alabilir, gökyüzünü bir sonraki gün olacağı ya da yıllar öncesinde olduğu gibi gözlemleyebilirsiniz.

Instant Heart Rate

Nabız ölçme uygulaması. Yalnızca telefonun kamerasını ve flaşını kullanarak nabzınızı ölçmeyi mümkün kılıyor. Üstelik yapılan karşılaştırmalarda sonuçların Samsung Galaxy S5’in dahili kalp atışı sensörüyle hemen hemen aynı olduğu görülüyor. Yani S5’in kalp atışı sensörü aslında yalnızca bir pazarlama oyunu.

Word Lens

İlginç bir çeviri uygulaması. Cihazınızın kamerasını düzgün basılmış bir yazıya (tabelalar, menüler gibi) tuttuğunuzda ekranınızda yazının çevirisi yapılmış şeklini gösteriyor. El yazısı ya da ilginç stillerde yazılmış fontları tanımıyor.

Uygulama ücretsiz olsa da çeviri özelliğini kullanmak için uygulama içi satın alımlar yapmanız gerekmekte. Uygulamada şu diller arası çeviri için destek bulunuyor:

İngilizce <–> Rusça

İngilizce <–> Portekizce

İngilizce <–> Almanca

İngilizce <–> İtalyanca

İngilizce <–> Fransızca

İngilizce <–> İspanyolca

AmpliTube

Gitarla ilgilenenlerin mutlaka cihazlarında bulunması gereken bir uygulama, bir kısmı uygulama içi satın alım gerektirse de amfi ve pedal seçenekleriyle göz dolduruyor.

Luminair

Profesyonellere yönelik bir ışıklandırma kontrolü uygulaması.

Pacific Rim

2013 yılının ses getiren Pacific Rim (Pasifik Savaşı) filminden uyarlanan, aksiyon sevenlerin mutlaka göz atması gereken bir oyun.