iPhone

iPhone 5 Açma/Kapama Tuşu Değişim Programı

Apple bazı iPhone 5’lerde bozuk olan açma/kapama tuşu için değişim programı başlatıyor. iPhone 5’lerin küçük bir yüzdesinde tuşla ilgili bir sorun oluşabildiği, Mart 2013’e kadar üretilen iPhone 5’lerde bu sorunun görülebildiği söyleniyor.

Apple iPhone 5’inizin bu değişim programına uygun olup olmadığını seri numarasını girerek kontrol etmenize olanak tanıyor. Eğer iPhone’unuz program için uygunsa bir Apple Mağazasına ya da Apple Yetkili Servis Sağlayıcısına götürmeniz işlemi başlatmak için yeterli.

Program şu anda sadece ABD’de uygulanıyor, diğer ülkelerde ise 2 Mayıs’ta başlayacak. Bu sebeple programın ülkemizde nasıl uygulanacağının ayrıntıları henüz net değil.

Program iPhone’un satış tarihinden itibaren 2 sene için geçerli. Eğer iPhone’unuz program için uygun değilse ya da uygun olduğu halde bir sorun yaşamadıysanız şu an için yapmanız gereken bir şey yok.

iOS 6’yı bırakamayanlar için ufak bir not: Apple tuş değişimi yapıldıktan sonra iOS 6 yüklü cihazların iOS 7’ye güncelleneceğini belirtiyor.