iOS

Siri Ne Zaman Türkçe Olacak?

iPhone 4S ile birlikte tanıdığımız Siri bize ilk günden beri Siri’yi ne zaman Türkçe kullanabileceğiz sorusunu sordurup durdu.

2011’den beri yeteneklerini geliştiren ve geliştirmeye devam eden Siri’nin geçtiğimiz günlerde yayınlanan iş ilanlarıyla yakın zamanda Türkçe seçeneğine sahip olacağı ortaya çıktı.

Ancak unutmamak gerekir, eğer işe alımlar şu aralar yapılıyorsa Türkçe Siri için en azından 2015 tahmininde bulunmak daha mantıklı olur.

GÜNCELLEME (23 Şubat 2015): Yeni yayınlanan ikinci iOS 8.3 betasında Siri’ye eklenen diller arasında Türkçe de bulunuyor. iOS 8.3’ün yayınlanma tarihi en erken Mayıs olacak gibi görünüyor.

GÜNCELLEME (27 Şubat 2015): BGR’nin kaynaklarına göre iOS 8.3 toplam 4 betaya sahip olacak. Eğer bu doğruysa büyük ihtimalle Türkçe Siri’yi Nisan ayında kullanmaya başlayabiliriz.

GÜNCELLEME (24 Mart 2015): Dördüncü iOS 8.3 betası yayınlandı. Dört beta olacağı dedikodusundan yola çıkarsak yakında Türkçe Siri’yi içeren iOS 8.3 güncellemesinin kullanıcılara sunulmasını bekleyebiliriz.

GÜNCELLEME (8 Nisan 2015): Apple iOS 8.3 güncellemesini yayınladı ve Türkçe Siri herkesin kullanımına sunuldu.