iPad Mac

Apple 16 Ekim’de canlı yayınlayacağı özel bir etkinlik düzenleyecek

Apple 16 Ekim’de yeni iPad ve Mac merkezli olması beklenen özel bir etkinlik düzenleyecek. Etkinlik davetiyesinde “It’s been way too long” yazmakta, bunu “çok uzun zaman oldu” şeklinde çevirebiliriz ve belki de bu etkinlikte uzun zamandır yenilenmeyen Apple cihazlarının yeni modellerini görmeyi bekleyebiliriz. Ayrıca bu etkinlik Apple tarafından canlı yayınlanacak.

Etkinlikte daha ince, daha iyi bir ekrana ve Touch ID’ye sahip yeni iPad Air’ın tanıtılmasına kesin gözüyle bakılırken iPad mini’nin yeni modeli konusuna şüpheyle yaklaşılıyor. Bunun dışında iOS 8.1 ile iPad’lere yan yana uygulama çalıştırma özelliği gelmesi dedikoduları da dolaşıyor.

Etkinlikte OS X Yosemite için kesin yayınlanma tarihinin verilecek olmasının yanında Yosemite ile birlikte retina ekranlı iMac’lerin de tanıtılması bekleniyor. Uzun zamandır yenilenmeyen Mac mini için de yeni bir modelin kapıda olduğu söyleniyor. Daha düşük bir ihtimal de olsa retina ekranlı bir MacBook Air modelinin de bu etkinlikte tanıtılıp önümüzdeki aylarda satışa çıkması bekleniyor.

iPod konusunda ise herhangi bir dedikodu olmamasına rağmen son yıllarda yeni modellerin iPhone 4-iPod touch 4, iPhone 5-iPod touch 5 şeklinde çıkması göz önünde bulundurulursa iPhone 6 boyutlarında yeni bir iPod touch modeli görmek pek de şaşırtıcı olmaz.

Bunlar dışında Apple’ın uzun zamandır dokunmadığı bir ürün var: Apple TV. Artık herkes bu etkinlikten yeni bir Apple TV modeli ve daha kapsamlı bir Apple TV yazılımı beklemekte.

Etkinlikten beklenenler bunlar, artık 16 Ekim’i bekleyip bunların ne kadarının gerçekleşeceğini göreceğiz.