iPad

iPad Air 2 tanıtıldı

Apple herkesin beklediği gibi yeni iPad Air’ı tanıttı. iPad Air 2 sadece 6.1 mm inceliğinde, ağırlığı ise 437 gram. A8X çip ve M8 yardımcı hareket işlemcisi bulunan yeni iPad Air Touch ID’ye ve 8 MP’lik iSight kameraya sahip. Görsel olarak iPad Air ile arasındaki önemli bir fark ise artık sessiz/ekran döndürme kilidi bulunmaması.

iPadV2iPadAir2

Öncelikle iPad Air 2’nin inceliğini diğer Apple ürünleriyle karşılaştıralım:

iPad Air 2 6,1 mm
iPad 13,4 mm
iPad 2 8,8 mm
iPad (3. ve 4. nesil) 9,4 mm
iPad Air 7,5 mm
iPad mini 7,2 mm
iPad mini (2 ve 3) 7,5 mm
iPhone 6 6,9 mm
iPhone 6 Plus 7,1 mm

iPad Air 2 şu ana kadarki en ince iPad, hatta Apple bu yeni iPad’in dünyanın en ince tableti olduğunu söyledi. İlk iPad ile arasındaki farkı göstermek için ise Apple’ın da yaptığı gibi 2 tane iPad Air 2’yi üst üste koyarsak bile hala ilk iPad’ten daha ince olacağına dikkat çekmekte fayda var.

iPad Air 2 bu inceliğini ekranı oluşturan 3 bileşenin tek katmanda birleştirilmesine borçlu, bu ekranın yansıtıcılığını da azaltmış. Ayrıca Apple yansıma önleyici kaplama kullanmış ve bunun yansımayı %56 oranında azaltarak iPad Air 2’nin dünyanın en düşük yansıtma oranına sahip tableti yaptığını söylüyor.

iPad Air 2’de bulunan A8X çip iPad Air’a göre %40 daha hızlı CPU performansı, 2,5 kat daha yüksek grafik performansı sunuyor.

8 MP sensöre sahip olan kamerada ağır çekim video ve arka arkaya çekim modu yenilikleri bulunuyor. Ayrıca panorama ve hızlandırılmış video modları da bulunuyor.

iPad Air 2 ile birlikte sonunda 802.11ac desteği bulunan ilk iPad’e de kavuşmuş olduk. Bu daha önceki nesile göre 2,8 kata kadar daha hızlı Wi-Fi demek.

iPad Air 2 önümüzdeki hafta ABD, Avustralya, Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Kanada, Çin (Sadece Wi-Fi modeller), Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Almanya, Hong Kong, İzlanda, İrlanda, İtalya, Japonya, Lihtenştayn, Lüksemburg, Makao (Sadece Wi-Fi modeller), Hollanda, Yeni Zelanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Romanya, Singapur, Slovakya, İspanya, İsveç, İsviçre ve Birleşik Krallık’ta satışa çıkacak.

Apple’ın basın açıklamasına göre yeni iPad Air’ı Türkiye’de görmemiz Ekim sonunu bulabilir. ABD fiyatları aşağıdaki gibi olan iPad Air 2’nin ülkemizdeki fiyatı hakkında henüz bir bilgi bulunmasa da değişen iPad Air, iPad mini ve iPad mini 2 fiyatlarından yola çıkarak 1400-1500 TL gibi bir fiyattan başlayacağını tahmin ediyorum.

Kapasite Wi-Fi Wi-Fi + Hücresel Veri
16GB 499$ 629$
64GB 599$ 729$
128GB 699$ 829$