iPad

iPad mini 3 tanıtıldı

Apple bu sene benim gibi yeni iPad mini’yi heyecanla bekleyenleri hayal kırıklığına uğrattı. Geçen sene iPad Air ile başa baş bir iPad mini çıkaran Apple bu sene yeni iPad mini’ye yalnızca Touch ID ve altın renk seçeneği ekledi.

iPad mini 3 hala A7 çip, M7 yardımcı hareket işlemcisi ve 5MP kamerayas sahip. İnceliği 7,5 mm, ağırlığı ise 331 gram.

Aslında geçen seneki iPad mini A7 çipiyle hala harikalar yaratan bir cihaz o yüzden A7’li iPad mini alanların çok da pişman olmaz fakat iPad mini 2 ile iPad mini 3 arasında 300 TL gibi bir fark olacağını düşünürsek sadece Touch ID ve altın rengin bu farka değeceğini düşünmüyorum.

Apple iPad mini 3 ile birlikte iPad mini 2’nin de sadece 16GB ve 32GB modellerini satmaya başladı. Yani 64GB ya da 128GB modellerini almak istiyorsanız tek şansınız yeni iPad’ler. Bana sorarsanız özellikle küçük boyutlu iPad istemiyorsanız böyle bi durumda iPad Air 2’yi tercih etmeniz daha iyi olacaktır.

iPad mini 3 önümüzdeki hafta ABD, Avustralya, Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Kanada, Çin (Sadece Wi-Fi modeller), Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Almanya, Hong Kong, İzlanda, İrlanda, İtalya, Japonya, Lihtenştayn, Lüksemburg, Makao (Sadece Wi-Fi modeller), Hollanda, Yeni Zelanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Romanya, Singapur, Slovakya, İspanya, İsveç, İsviçre ve Birleşik Krallık’ta satışa çıkacak.

Apple’ın basın açıklamasına göre yeni iPad mini’yi Türkiye’de görmemiz Ekim sonunu bulabilir. ABD fiyatları aşağıdaki gibi olan iPad mini 3’ün ülkemizdeki fiyatı hakkında henüz bir bilgi bulunmasa da değişen iPad Air, iPad mini ve iPad mini 2 fiyatlarından yola çıkarak 1100-1200 TL gibi bir fiyattan başlayacağını tahmin ediyorum.

Kapasite Wi-Fi Wi-Fi + Hücresel Veri
16GB 399$ 529$
64GB 499$ 629$
128GB 599$ 729$