iOS

iOS 9 önemli kararlılık iyileştirmeleriyle gelecek

Özellikle iOS 7’den sonra iOS’te alışık olmadığımız kadar fazla sorunlar yaşamaya başladık. Bu yüzden Apple’ın 2009’da OS X Snow Leopard güncellemesinde olduğu gibi daha çok kararlılık iyileştirmeleri ve sorun düzeltmelerine yoğunlaşılan bir iOS 9 ile karşımıza çıkacağı söyleniyor.

9to5Mac’in kaynaklarından aldığı bilgiye göre iOS 9 üzerinde çalışan mühendislerin önceliği yeni özellikler eklemek değil var olan sorunları çözmek, kararlılığı ve performansı arttırmakmış. Bununla birlikte iOS 9 ile birlikte geçmiş yıllara göre az da olsa yeni özellikler de göreceğiz.

Apple’ın böyle bir yol tercih etmesi güncellemeyi destekleyen cihazlar listesini nasıl değiştirir kesin bir şey söylemek zor.

Eğer sistemin genel kararlılık ve performansı iOS 8’e göre artarsa aynı cihazların iOS 9’u da desteklemesi mümkün olabilir. Buna karşılık Apple geleceğe dönük düşünerek iOS 9’u sadece 64-bit A7, A8 ve A9 çip kullanan cihazlarla kısıtlayarak hem kendisi hem de uygulama geliştiriciler adına iOS uygulamaları geliştirmeyi basitleştirebilir.

iOS 9’un WWDC 2015’te tanıtılıp sonbaharda kullanıcılara sunulması bekleniyor.