Apple Watch iPhone

Apple hisseleri, Apple Watch ve iPhone satışları hakkında yeni bir tahmin

Her gün başka bir analistten Apple ile ilgili tahminler duyuyoruz. Bu kez analist Keith Bachman, Apple hisseleri, Apple Watch ve iPhone satışlarıyla ilgili tahminlerini açıkladı. Apple hisselerinin 135$ seviyesine çıkacağı tahmininde bulunan analist 2015 yılında gerçekleşecek iPhone 6 ve iPhone 6 Plus satışlarından umutlu.

iPhone sahiplerinin önemli bir kısmının erkenden Apple Watch kullanıcısı olacağını düşünen Bachman, 2015’te, 10 milyon civarı Aralık döneminde olmak üzere, 19 milyon Apple Watch satışı bekliyor. Bu tahminini mevcut iPhone kullanıcılarının %4’ünün Apple Watch alması üzerine kuruyor ve bunların çoğunluğunun iPhone 6 ve iPhone 6 Plus kullanıcıları olacağını düşünüyor. 2016’da ise iPhone kullanıcılarının %10’unun, 50 milyonunun, Apple Watch sahibi olacağını öngörüyor.

2015’teki iPhone satışları hakkındaki tahminini 207 milyon olarak açıklayan Bachman biraz garantici davranmış gibi görünüyor, Apple’ın geçtiğimiz çeyrekteki rekor satışları göz önünde bulundurulduğunda bu sayıya ulaşmakta zorlanmayacak gibi.