Apple Watch

Analistten Apple Watch hakkında tahminler

Apple Watch hakkında bilmediğimiz ayrıntıları öğrenmemize kısa bir süre kalmışken analistlerin tahminleri durmuyor. Gene Munster, saatin fiyatlandırması ve satışı ile ilgili tahminlerini açıkladı. Fiyat tahminleri şu şekilde:

  • Apple Watch Sport, Apple’ın 349 dolar olacağını açıkladığı model, farklı boyutlar ve kayışlar ile 450 dolarlık ortalama satış fiyatına sahip olacak

  • Apple Watch, 499-549 dolar gibi bir başlangıç fiyatına ve 650 dolar ortalama satış fiyatına sahip olacak

  • Apple Watch Edition, 4999 dolarlık başlangıç fiyatına ve 7500 dolar ortalama satış fiyatına sahip olacak

Bütün modeller dikkate alındığında Apple Watch’ın 550-600 dolar gibi bir ortalama satış fiyatına sahip olacağını söyleyen analistin satış miktarı tahmini ise genele göre çok düşük.

Satılan ürünlerin %55 civarının Apple Watch Sport, %45 civarının Apple Watch olacağını öngören analist yalnızca 10.000 Apple Watch Edition modeli satılacağını düşünüyor. Toplam Apple Watch satışının da yalnızca 8 milyon olacağı görüşünde.

Gene Munster iPhone kılıflarından yola çıkarak kayışlar hakkında da fiyat tahmini yapmayı ihmal etmemiş. Spor kordonların silikon iPhone kılıfları gibi 30-40 dolar aralığında, deri kayışların ise 50-60 dolar aralığında olacağını düşünüyor, çelik kordonların ise 100 dolara kadar çıkabileceğini öngörüyor.

Bu tahminlerin ne kadar doğru olduğunu önümüzdeki Pazartesi göreceğiz.