iCloud Mac macOS

Apple’dan Aperture kullanıcılarına bilgilendirme e-postası

Apple OS X 10.10.3 ile birlikte gelecek olan Fotoğraflar uygulamasının çıkışıyla birlikte Mac App Store’dan kaldırılacak olan Aperture uygulamasının kullanıcılarına bilgilendirme e-postası gönderdi.

Değerli Aperture müşterimiz,

Geçen Haziran’da tüm fotoğraflarınızı iCloud’da güvenle depolamanızı ve fotoğraflarınıza istediğiniz yerden erişmenizi sağlayan iCloud Fotoğraf Arşivi’yle birlikte iOS 8 ve OS X Yosemite için yeni Fotoğraflar uygulamasını da kullanıma sunmuştuk.

OS X için Fotoğraflar uygulamasının bu ilkbaharda piyasaya çıkmasıyla birlikte Aperture artık Mac App Store’dan satın alınamayacak. Aperture’ü OS X Yosemite’de kullanmaya devam edebileceksiniz ancak uygulamanın ek kopyalarını satın alamayacaksınız.

Aperture arşivinizi fotoğraflarınız, düzeltmeleriniz, albümleriniz ve anahtar sözcüklerinizle birlikte OS X için Fotoğraflar uygulamasına taşıyabilirsiniz. Taşıma işleminizin ardından Aperture arşiviniz aynı şekilde kalacak. Bununla birlikte, Aperture ve Fotoğraflar birleşik bir arşivi paylaşmadığı için taşıma işleminin ardından yapılacak değişiklikleri uygulamalar paylaşmayacak.

OS X için Fotoğraflar uygulaması hakkında daha fazla bilgi edinmek için buraya tıklayın. OS X için Fotoğraflar’ı içeren OS X 10.10.3 Public Beta sürümünü denemekle ilgileniyorsanız buraya tıklayın.

Aperture’ü kullandığınız için teşekkür ederiz. Yeni OS X için Fotoğraflar uygulamasını da beğeneceğinizi umuyoruz.

Saygılarımızla,

Apple