iPad

WSJ’den iPad Pro dedikoduları

Bloomberg’in iPad Pro üretiminin Eylül ayında başlayacağı iddiasının ardından Wall Street Journal da bu cihazla ilgili iddialarını paylaştı. WSJ, Bloomberg’i doğrulayarak iPad Pro’nun üretimine bu yılın ikinci yarısında başlanacağını söylüyor.

Bununla birlikte cihazla ilgili ilginç bir iddia ortaya atıyor. WSJ’nin söylediğine göre Apple, iPad Pro’da USB 3.0 bağlantı noktalarına yer verebilirmiş. Bunun sebebinin hem diğer cihazlar ve harici depolama aygıtlarıyla daha hızlı bağlantı kurma, hem de klavye ve fare bağlamak olduğu iddia ediliyor.

Apple’ın böyle bir hamle yapması hiç de olası görünmüyor. Eğer gerçekten USB girişi kullanılacaksa bu ancak Retina MacBook Air’da kullanılması beklenen USB 3.1 Type-C olabilir ve bunun kullanılmasının amacı klavye ve fare bağlamak olmaz. Ama bunun kullanılması da çok mantıklı gelmiyor, eğer iPad Pro bir iOS cihazı olacaksa Apple’ın Lightning-USB adaptörü kullanması daha olası duruyor.

WSJ aynı zamanda Apple’ın henüz iPad Pro’nun tasarımına tam karar vermediğini, seçenekleri gözden geçirdiğini dolayısıyla bu söylediklerinin piyasa çıkan üründe bulunmayabileceğini belirtmiş. Görünüşe bakılırsa Apple daha büyük ekranlı bu iPad’i tanıtmadan Apple’ın seçenekleri gözden geçirdiği bahanesinin aardına saklanan çok dedikodu göreceğiz.