Apple Store Mac

MacBook gönderim sürelerindeki değişim Pazartesi günü güncelleme olabileceğini gösteriyor

MacBook Air ve 13 inç Retina MacBook Pro’larla ilgili MacRumors’un dikkat çektiği bir gelişme var. Bu cihazların ABD mağazasındaki gönderim sürelerinde artık “Stokta Var” yerine “1 İş Günü” yazıyor. Bu değişimin Pazartesi günü düzenlenecek olan etkinlikte cihazların yenileneceğine bağlanabileceği söyleniyor.

Pazartesi günü Apple Watch odaklı bir etkinlik beklesek de Retina MacBook Air’ın aksine mevcut MacBook Air ve MacBook Pro’ların yenilenmesi duyurması çok vakit alacak bir şey değil, bununla birlikte etkinlik sırasında duyurulması Apple’ın sessizce mağazasını yenilemesinden daha çok dikkat çekecektir. Apple’ın bu yenilemeler ile Haswell’den Broadwell mimarisine geçiş yapacağı düşünülürse bunun daha fazla kişi tarafından duyulması Apple’ın daha çok isteyeceği bir durum gibi görünüyor.

Mevcut MacBook Air’ların yenilenebileceğini ve hatta sahip olacağı iddia edilen özellikleri duymuştuk, fakat MacBook Pro’lara dair bir gelişme duyulmamıştı. Retina MacBook Pro’ların yenilenmesinde ufak bir sıkıntı var, 15 inçlik modelin kullanacağı Broadwell işlemci henüz tanıtılmadı. Apple’ın 13 inçlik modelleri güncelleyip 15 inçlik modelleri aynı bırakması olası gözükmese de eğer performans olarak 15 inç üstünlüğü devam edecekse bunun gerçekleşmesinin önünde bir engel yok.

Ayrıca Apple’ın Pazartesi günü retina ekrana sahip olmayan 13 inç MacBook Pro’yu satıştan kaldırması olasılığı da konuşuluyor.