Apple Watch iPhone

Apple Watch hakkında bilmediklerimiz

9to5Mac, Apple Watch odaklı Apple özel etkinliğine çok kısa bir süre kala saatle ilgili bilinmeyen detayları paylaşmış. Apple Watch kullanma imkanı bulmuş kaynaklarından aldıkları bilgiler şöyle:

Pil Ömrü

Apple Watch hakkında en çok merak edilenlerden biri olan pil ömrü hakkında şimdiye kadar yoğun kullanımda 2,5-4 saat, karışık kullanımda 19 saat söylentisi dolanıyordu. Cihaz hakkında gelen son bilgilere göre Apple Watch 5 saat yoğun uygulama kullanımına olanak tanıyacak ve karışık kullanımda, yani normal bir günde pili bitmeyecek, fakat ertesi gün de dayanabilmesi için geceleri şarj edilmesi gerekecek.

Cihazın kullanım süresinin en çok etkileyecek özelliklerden biri de geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan güç tasarrufu modu. Cihazın şarjı %100 olsa bile kullanılabilecek bu modda ekran parlaklığı azaltılıyor, iPhone ile iletişimi büyük ölçüde yavaşlatılıyor ve 2 saniye kadar işlem yapılmadığında ekran kapanıyor. Söylenene göre bir test cihazı güç tasarrufu modunda bütün Apple Watch fonksiyonlarına erişim imkanı sağlarken başka bir test cihazı yalnızca saat fonksiyonunun kullanımına olanak tanıyormuş.

Ayrıca Apple Watch kullanımının iPhone’un pil ömründe belirgin bir değişikliğe yol açmadığı söyleniyor.

Bildirimler, Bakışlar ve Kadranlar

Söylenenlere göre cihazda yüklü gelecek olan Bakışlar şunlar: Nabız, Pil Ömrü, Fitness, Aktivite, Saat, Hava Durumu, Müzik, Hızlı Ayarlar, Takvim ve Harita.

Bildirim konusunda ise iPhone, iPad, iPod touch ve Mac’te olduğu gibi Apple Watch’ın da bildirim merkezine sahip olacağı, bildirim merkezine erişmek için iOS cihazlarında olduğu gibi herhangi bir anda ekranın tepesinden aşağı kaydırılacağı belirtiliyor. Ayrıca bildirimlerin saati yalnızca iPhone kilitliyken uyandırdığı söyleniyor.

Kadranlar hakkında söylenenlere göre inanılmaz derecede çeşit, işlev ve kişiselleştirme seçeneği bulunmaktaymış. Kullananlar bir çok kadranın adeta başlı başına bir uygulama gibi olduğunu söylüyor.

Depolama ve Müzik

Apple, iPhone’unuza bağlı olmadan müziği doğrudan Apple Watch’tan dinleyebileceğimizi belirtmişti, yani cihazda belirgin bir miktar depolama kapasitesi bulunacağını biliyorduk. Kullanan kişiler Apple’daki prototiplerde 8 GB kapasite olduğunu belirtiyor, fakat satışa sunulacak tek model bu mu olacak henüz bir bilgi yok.

Apple Watch’ın gizli bir bağlantı noktasına sahip olduğu, fakat bunun yalnızca geliştirme sırasında test amaçlı kullanıldığı ve kullanıcılara sunulacak modelde olmayacağı söylenmişti. Bundan dolayı müziği saate aktarmanın tek yolu Apple Watch’ın iPhone uygulaması.

Apple Watch herhangi bir kulaklık girişine sahip olmadığından dolayı cihazdaki müziği Bluetooth kulaklıklar ve hoparlörler ile dinleyebileceğiz.

iPhone Uygulaması

Bu uygulamayla Apple Watch ile ilgili bir çok ayar yapılabiliyor, müzikler ve cihazdaki uygulamalar kontrol edilebiliyor.

Saat uygulaması da olan bir iPhone uygulaması telefona yüklendiğinde otomatik olarak saatte de görünüyor. Bu uygulamaları Apple Watch’ın iPhone uygulaması ile telefondaki uygulamaya dokunmadan saatten kaldırmak mümkün oluyor.

Üçüncü kişilerin uygulamalarını çalıştırabilmek için iPhone’a ihtiyaç duyan Apple Watch ile ilgili ilginç bir nokta daha var, Apple Watch iPhone’a bağlı olmasa bile önbellekteki uygulamları bir süre çalıştırabiliyormuş.

Kapatma ve Uygulamaları Sonlandırma

Apple Watch’ın kapatılması ve uygulamlardan çıkmaya zorlanması için Digital Crown’ın yanındaki düğme kullanılıyor. Düğmeye uzun basarak kapatma ekranı görüntüleniyor. Burada diğer iOS cihazlarındaki gibi kapatmak için sürükleme seçeneği çıkıyor. Bir uygulamadayken kapatma ekranına girer ve tekrar aynı düğmeye basarsanız uygulamayı çıkmaya zorlamış oluyorsunuz.

9to5Mac’in Apple Watch hakkında kaynaklarından edindiği bilgiler bunlar. Tabi ki Pazartesi günü Apple’dan kesin bilgileri öğreneceğiz, fakat bu anlatılanlara bakılırsa Apple Watch Apple’ın Eylül ayında tanıttığından çok daha fazlası olacak gibi.