Apple Watch

Apple Watch ne kadar sattı?

Apple Watch 10 Nisan’da ön siparişe açılıp 24 Nisan’da satışa çıkmıştı. Apple şimdilik çeyrek sonuçlarında Apple Watch satışlarını ayrı olarak belirtmeyip diğer kategorisinde tutacağını belirtmişti. Durum böyleyken Apple Watch’ın ne kadar sattığını öğrenmek için araştırma şirketlerinin verilerine bakmak zorunda kalıyoruz.

Slice Intelligence araştırma şirketi ABD’deki internet alışverişlerinin önemli bir kısmını takip ettiğini belirtiyor. Bundan yola çıkarak da Apple Watch’ın ABD’deki online satışları hakkında da bir tahminde bulunuyor. Şirketin tahminine göre internet üzerinden 3 ayda, $505 ortalama fiyat ile, 3.039.353 Apple Watch satışı gerçekleşmiş. Modellere göre satışlar ise şöyle:

  • Apple Watch Sport, 1.950.909 adet, ortalama fiyat $381

  • Apple Watch, 1.086.569 adet, ortalama fiyat $695

  • Apple Watch Edition, 1.875 adet, ortalama fiyat $13.700

Bu verilere göre Apple Watch Sport en popüler model olurken ortalama fiyata bakıldığında Apple Watch Sport’un 42 mm boyutunun daha çok tercih edildiği görülüyor.

Tabi ki genel olarak bakıldığında veriler yetersiz kalmakta, çünkü bu veriler ABD’deki mağaza satışlarının yanında Almanya, Avustralya, Birleşik Krallık, Çin, Fransa, Güney Kore, Hollanda, Hong Kong, İspanya, İsveç, İsviçre, İtalya, Japonya, Kanada, Meksika, Singapur, Tayland ve Tayvan’daki satışları da içermiyor.