iOS iPad

9 Eylül Etkinliğinden Beklentiler – iPad mini 4

Eylül etkinliğinde tanıtılması beklenen iPad’lerin ikincisi iPad mini 4. Geçtiğimiz sene satışa sunulan iPad mini 3 ile iPad mini 2 arasındaki farkın neredeyse olmayışı sebebiyle gözden düşen iPad mini bu sene tekrar iPad Air’ı yakalayacak gibi görünüyor. Bunun bir diğer sebebiyse bu sene yeni bir iPad Air beklenmemesi.

Tasarım

iPad mini 4’ün tam anlamıyla iPad Air 2’nin küçüğü olması beklenmekte. Cihazın, mevcut girişlerini ve tuşlarını korurken iPad Air 2’de olduğu gibi sessiz/yön kilidini kaybetmesi bekleniyor.

Kamera ve Çip

Mevcut modellerdeki 5 MP arka kameranın yerini iPad Air 2’de bulunan 8 MP kameraya bırakması bekleniyor. Bununla birlikte A7 çipinin yerini de A8 çipinin alacağı tahmin ediliyor. Bazı dedikodular cihazın A9 çipi kullanacağını iddia etse de iPad Air’ın yenilenmeyeceği söylentisi doğruysa bu pek olası değil gibi.

Yazılım

WWDC’de tanıtılan iOS 9’un yan yana uygulama çalıştırma özelliğini tek destekleyen cihaz iPad Air 2’ydi. iPad mini 4’ün çıkmasıyla birlikte bu özelliği destekleyen bir iPad mini modelinin de bulunacağı söylenmekte.

Kapasite ve Fiyat

Cihazın kapasite ve fiyat konusunda bir değişikliğe uğraması beklenmiyor. Mevcut iPad mini 3 modelinin kapasite ve fiyatlarına sahip olacağı düşünülen iPad mini 4’ün ülkemizde kur değişimi sebebiyle fiyatı artabilir.