Apple TV Apple Watch iPad iPhone

Etkinlik öncesi son söylentiler

9to5Mac, bu akşamki etkinlikle ilgili kaynaklarından edindiği yeni bilgiler yayınladı.

İlk olarak iPad Pro’nun giriş kapasitesi ve fiyatlarından bahsedilmiş. Söylenene göre iPad Pro’nun giriş kapasitesi daha önce konuşulduğu gibi 64 GB değil, 32 GB olacakmış. ABD fiyatı da $799’dan başlayacakmış, buna göre karşımıza şu fiyatlar çıkacak:

  • 32 GB, Wi-Fi – $799, LTE – $929
  • 64 GB, Wi-Fi – $899, LTE – $1029
  • 128 GB, Wi-Fi – $999, LTE – $1129

Bu durumda fiyatlar daha önce söylendiği gibi retina MacBook seviyesine kadar ulaşacak ve Türkiye’de en üst modelin fiyatı ₺4000’i bulacak gibi görünüyor.

Blog’un değindiği diğer bir söylenti de iPhone hakkındaki dedikodulara ek olarak Apple’ın daima açık “Hey Siri” özelliğini duyuracağı oldu. Buna göre şu anda bu özelliği kullanmak için cihazımızın şarjda olması gerekirken Apple yeni iPhone’larla birlikte bu kısıtlamayı kaldırıp bize bu özelliği her zaman kullanma seçeneğini sunacak.

Bir dedikodu da Apple TV ile ilgili, söylenene göre Apple TV’nin işletim sistemi watchOS ile uyumlu şekilde tvOS ismini alacakmış. Cihazın mevcut işletim sisteminden çok uzaklaşmayacak olan tasarım iOS 9 ve El Capitan ile uyumlu hale getirilecekmiş.

Son dedikodu da Apple Watch hakkında, söylentilere göre Apple, moda dünyasının ünlü markalarıyla Apple Watch konusunda işbirliği yapacakmış. Bugün gerçekleşecek etkinlikte buna ne kadar değinileceği bilinmese de özellikle ikinci nesil Apple Watch ile bu işbirliğinin ürünleri karşımıza çıkabilir.

Etkinlik bugün Türkiye saati ile 20:00’de başlayacak ve Apple tarafından canlı yayınlanacak.