iOS iPad iPhone

Tim Cook Siri, iPhone 6s, iPad Pro, Mac ve yerleşik uygulamalar hakkında konuştu

timcookApple’ın CEO’su Tim Cook, New York Beşinci Caddede bulunan Apple Store’a gerçekleştirdiği sürpriz ziyaret sırasında Buzzfeed ile ufak bir röportaj yapmış. Tim Cook röportajda Siri, iPhone 6s, iPad Pro, Mac ve iOS cihazlarımızla gelen yerleşik uygulamalardan bahsetmiş. Apple Store’lara sürpriz ziyaretler yapmayı sevdiğini belirten Tim Cook gittiği her şehirde mağazalarını ziyaret etmeye çalıştığını ve bunun çok önemli olduğunu söylemiş.

Tim Cook, iPhone 6s ve iPhone 6s Plus ile gelecek olan daima açık “Hey Siri” özelliğiyle ilgili gizlilik çekincelerine değinmiş. Bu özelliğin açılıp kapatılabildiğine dikkat çeken Tim Cook bunun yanında bütün bilgilerin cihazda saklandığını ve Apple’a gönderilmediğini, insanların kendi cihazlarında şifreyle koruyabildiği bilgilerle ilgili gizlilik konusunda çekinceler olmayacağını belirtmiş. Apple olarak özel yaşama saygılı duruşlarından vazgeçmeyeceklerini de eklemeyi ihmal etmemiş.

iphone6s

iPhone 6s ve iPhone 6s Plus modellerinin geçiş yılı modelleri olduğuna katılmadığını söyleyen Tim Cook bu yılki cihazların çok önemli değişiklikler içerdiğini belirtmiş. Live Photos ile yepyeni bir fotoğraf deneyimi yaşanacağını düşünen Tim Cook en çok 3D Touch özelliğinden umutlu, bu özelliğin kendisinin telefon ile daha kısa süre içinde daha çok şey yapmasına olanak tanıdığını söylemiş.

Tim Cook’a göre 3D Touch Apple’ın bir sonraki iPhone’lar için özellik saklamadığının kanıtı. Hazır olan her şeyi kullanıcılarına sunmaya çalıştıklarını belirten Tim Cook bu sayede her seferinde daha iyisini yapmak adına üzerlerindeki baskıyı arttırdıklarını söylemiş.

ipadpro

iPad Pro ve Mac’lerin geleceği hakkında ne düşündüğü sorusuna Tim Cook bazı insanların bir daha asla bilgisayar almayacağını, bazı insanlar için artık iPad’lerin bilgisayardan bekledikleri her şeyi karşılayabildiğine inandığı cevabını vermiş. Buna karşılık kendisi de dahil başka birçok insan için de Mac’in daima yaşamlarının parçası olacağını düşündüğünü ve Mac ailesinin Apple’ın uzun dönemler boyunca bir parçası olup daha da büyüyeceğini belirtmiş.

Son olarak iPhone’daki yerleşik uygulamaların her geçen gün artması ancak kullanıcıların bunları silme şansı bulunmaması konusunda ne diyeceği sorulan Tim Cook bunun göründüğünden daha karmaşık bir durum olduğunu belirtmiş, bir çok yerleşik uygulamanın sistem ile iç içe çalıştığını ve o uygulamanın silinmesinin başka sorunlara yol açabileceğini, ancak bu konuyu araştırdıklarını ve isteyenlerin bu uygulamaları silebilmeleri için çalıştıklarını söylemiş.