Apple TV tvOS

tvOS oyunları Apple TV kumandasını desteklemek zorunda

appletv

Yeni Apple TV’nin uygulama geliştiricilere açılması ve MFi oyun kumandası desteğine kavuşmasıyla birlikte konsollara rakip olma yolunda önemli bir adım atıldığını düşünmüştük. Apple ilk başta Apple TV oyunlarının oyun kumandası gerektirebileceğini, bu oyunların MFi oyun kumandasına sahip olmayan kullanıcılarda görünmeyeceğini söylese de sonradan karar değiştirmişe benziyor.

Apple’ın geliştiriciler için hazırladığı rehberde bütün oyunların Apple TV kumandasını destekleme zorunluluğu olduğu belirtiliyor. Bu durum ilk başta çok fark yaratmayacak gibi görünse de GTA ya da Bioshock gibi karmaşık kontrollere sahip oyunların tvOS’e gelememesine yol açabilir.

Elbette Apple TV kumandasıyla da oynanabilip oyun kumandalarıyla daha rahat edilen oyunlar da olacaktır fakat şu anki durumda Apple TV kullanıcılarını oyun kumandası almaya teşvik eden bir şey yok gibi. Apple’ın bu konudaki fikrini değiştirip değiştirmeyeceğini ve Apple TV kumandasıyla nereye kadar gidilebileceğini büyük ihtimalle Apple TV satışa çıktıktan sonra göreceğiz.