iOS

Apple News uygulamasına nasıl erişilir?

Apple, WWDC 2015’te iOS 9’u tanıtırken yeni haberler uygulamasını tanıtmıştı. Etkinlik sonrası uygulamanın şimdilik yalnızca İngilizce dilini destekleyeceği ve ABD, Avustralya ve Birleşik Krallık’ta bulunan kullanıcılara sunulacağı ortaya çıkmıştı.

Apple, iOS 9 ile News uygulamasını yalnızca ABD’de kullanıma sundu. Birleşik Krallık’taki kullanıcılar da uygulamaya iOS 9.1 ile kavuşacak gibi görünüyor. Peki ABD’de bulunmayıp şimdiden News uygulamasına nasıl erişebiliriz?

News uygulamasına erişmek için cihazımızın dilini ve bölgesini değiştirmek gerekiyor. Bu değişiklik varsayılan ölçü birimleri, tarih ve saat formatı gibi başka şeyleri de etkilediğinden dolayı bu değişiklikleri yapmadan önce bir kez daha düşünmekte fayda var.

Şu adımlar izlenere News uygulamasına erişilebilir:

  1. Ayarlar‘ı açın.
  2. Genel‘e basın.
  3. Dil ve Bölge‘ye basın.
  4. Bölge‘ye basın.
  5. Birleşik Krallık‘ı ya da ABD’yi seçin.
  6. Tamam‘a basın.
  7. Bölge değişimini onaylayın.
  8. iPhone / iPad Dili‘ne basın.
  9. English‘i seçin.
  10. Dil değişimini onaylayın.

Bu aşamadan sonra News uygulaması cihazınızda belirecektir, belirmezse tekrar dil ayarlarına girip (zaten seçili olsa bile) English (U.S.) ya da English (U.K.) seçeneğini seçip onaylamak yeterli olacaktır.

Eğer cihazınızı Türkçe kullanmayı tercih ediyorsanız bu adımdan sonra tekrar dili değiştirebilirsiniz. Bölge tercihini değiştirmeden dili Türkçe’ye çevirmek şimdilik uygulamayı etkilemiyor gibi görünüyor. Bunun için yine şu adımları izlemeniz gerekecek:

  1. Settings‘i açın.
  2. General‘a basın.
  3. Language & Region‘a basın.
  4. iPhone / iPad Language‘e basın.
  5. Türkçe‘yi seçin.
  6. Dil değişimini onaylayın.

Güncelleme (22 Ekim 2015): iOS 9.1 ile Birleşik Krallık da News uygulamasına kavuştu. Bölge biçimi Türkiye’ye daha yakın olması nedeniyle News uygulamasına erişmek isteyen kullanıcıların ABD yerine Birleşik Krallık’ı seçmesini önermekteyiz.