Apple Watch

Apple Watch liseli gencin hayatını kurtardı

nabiz

Her gün Apple Watch’ın yaşamlarımızı nasıl değiştirdiğini görüyoruz ve okuyoruz, ama çoğumuzun sadece egzersiz alışkanlıklarını değiştiren Apple Watch bazen ölümcül durumların önüne geçebiliyor. Massachusetts’teki Tabor Academy’de okuyan ABD’li liseli genç Paul Houle Jr. bunun örneklerinden.

Yeni aldığı Apple Watch’ıyla ilk antrenmanına çıkan genç sporcu nabzının antrenmanın bitmesinden saatler sonra bile düşmediğini farketmiş. Ciddi bir durum olmadığını düşünen genç baş antrenörlerine bu durumu bildirmiş, hemen okulun revirine götürülen gencin tansiyonu ve nabzı ölçülerek Apple Watch’ın değerleri doğrulanmış.

Hemen acile götürülen genç sporcuya rabdomiyoliz teşhisi konmuş. Genelde çok ciddi olmayan bu durumun genç için neredeyse ölümcül seviyede olduğu görülmüş. Üç gün hastanede kalan genç tedavinin üzerinden bir hafta geçmesine karşılık yürüme konusunda uzun mesafelerde sıkıntı çekmekteye devam etmekteymiş.

Haberin çarpıcı olan kısmı ise doktorların genç sporcuya eğer nabzını farketmeyip ertesi gün de antrenmana çıksaydın kaslarının kontrolünü kaybedip düşüp ölebilirdin demesi. Herhalde Paul artık parasını en çok hak eden harcamasının Apple Watch’ı olduğunu düşünüyordur.