Apple TV tvOS

Yeni Apple TV satışa sunuldu

9 Eylül etkinliğinde tanıtılan yeni Apple TV, daha önce açıklandığı gibi bugün satışa sunuldu. Yeni Apple TV’nin satışa sunulduğu ülkeler arasında Türkiye de bulunuyor. Ülkemizde gönderim süresi olarak 5-7 iş günü yazarken yurtdışında da ilk teslimatlar 30 Ekim’de gerçekleşecek. Yeni Apple TV modellerinin ve aksesuarlarının ülkemizdeki satış fiyatları şu şekilde:

Apple TV (4. nesil) – 32 GB ₺629
Apple TV (4. nesil) – 64 GB ₺829
Apple TV Remote ₺279
Remote Loop ₺49

Yeni Apple TV modellerinin 32 GB ve 64 GB kapasiteleri daha çok uygulamalar ve oyunlar için kullanılmakta. Eğer yeni Apple TV’nizde çok fazla uygulama ve oyun depolamayı planlamıyorsanız 32 GB modeli yeterli olacaktır. Yeni Apple TV’nin kutusundan Apple TV, Apple TV kumandası, Lightning – USB kablosu ve güç kablosu çıkmakta. Eski Apple TV’lerde olduğu gibi cihazı televizyonunuza bağlamak için gereken HDMI kablosunu ayrı olarak almanız gerekiyor.

Apple TV aksesuarlarına gelirsek, ₺279’ya satılan Apple TV Remote kutudan çıkan kumandayla aynı ve şu anda bir Apple TV’ye yalnızca bir Apple TV Remote bağlanabiliyor. Yani çok oyunculu oyunlarda kullanmak için fazladan Apple TV Remote almanız bir işe yaramayacaktır. Bu ürün mevcut kumandanızın başına bir şey geldiği durumlarda alınabilmesi için Apple Store’da bulunmakta. Çok oyunculu oyunlar için MFi oyun kumandası, iPhone veya iPod touch kullanılması gerekmekte.

Remote Loop aksesuarı ise yeni Apple TV’yi oyun oynamak için kullanacakları ilgilendirmekte. Kumandanın Lightning girişine takılan bu aksesuar sayesinde yanlışlıkla kumandanın elinizden fırlaması önleniyor. Şimdilik bu aksesuarın iPhone ve iPod touch modellerini de tutabilecek kadar güçlü olup olmadığı bilinmiyor.

Apple geçen hafta tvOS uygulamalarını kabul etmeye başladığını açıklamıştı, yani yeni Apple TV teslimatları başlayana kadar çok sayıda uygulama ve oyun App Store’daki yerini alacaktır.