Apple Watch iOS iPad iPhone macOS tvOS watchOS

Mart etkinliği dedikoduları

9to5Mac, Apple’ın başta yeni 9.7 inç iPad ve 4 inç iPhone olmak üzere yeni cihazlarını tanıtmak için Mart ayında bir etkinlik düzenleyeceğini söylüyor. Bu etkinliğin tarihinin 15 Mart olup yeni cihazların 18 Mart’ta satışa çıkacağı söylense de bugünlerde etkinliğin 22 Mart’a ertelendiği dedikoduları da çıkmaya başladı. Etkinliğin tarihini bir kenera bırakıp beklentilere geçelim.

Etkinliğin öne çıkanlarının iPad ve iPhone olması bekleniyor. iPad Pro’nun özelliklerine yakın 9.7 inç iPad ve iPhone 6s’nin özelliklerine yakın 4 inç iPhone ile farklı boyutlar arasındaki güç farkının azalması bekleniyor. Bu cihazların adının ne olacağı etkinliğe kadar pek netlik kazanacak gibi değil. Yeni iPad modeli için iPad Air 3 ve iPad Pro isimlendirmeleri konuşulurken 4 inç iPhone için durum daha karmaşık. iPhone 6c ile başlayan serüven iPhone 5se ve iPhone SE olarak devam ediyor.

Sonbahara kadar yeni Apple  Watch donanımı beklenmese de bu etkinlikte yeni kayışlar karşımıza çıkabilir. Spor kordonlarına yeni renkler eklenmesinin yanında uzay siyahı Milano Loop da görebiliriz. Ayrıca Apple Watch için NATO kayışlar da beklenmekte. Son olarak etkinlikte iOS 9.3, OS X 10.11.4, watchOS 2.2 ve tvOS 9.2 güncellemelerinin ya da çıkış tarihlerinin duyurulması bekleniyor.

Bunun dışında yeni MacBook, MacBook Air, MacBook Pro, Mac mini ve Mac Pro modellerinin çıkmasını sabırsızlıkla beklesek de bu etkinlikte yer alacaklarını gösteren bir sızıntı bulunmuyor.