Apple Store Apple Watch iOS iPad iPhone macOS tvOS watchOS

21 Mart Etkinliği öncesi Apple Store geçici olarak kapandı

sabirsizlaniyoruz

Apple, bugün düzenleyeceği ve yeni iPhone, iPad modelleriyle yeni Apple Watch kayışlarının tanıtılması beklenen 21 Mart Özel Etkinliği öncesinde Apple Online Store geçici olarak kapandı. Etkinliğin ardından yeni ürünlerle birlikte açılmasını beklediğimiz mağazaya girdiğimizde şu mesajla karşılaşıyoruz;

Size yeni ürünlerimizi göstermek için sabırsızlanıyoruz.

Online mağazamızın kapıları açılmak üzere. İçeriyi sizin için mümkün olduğunca hızlı bir şekilde hazırlamaya çalışıyoruz. Bu süreçteki heyecanınız ve sabrınız için çok teşekkür ederiz. Ara sıra siteyi kontrol etmeye devam edin. Çok yakında sizinleyiz.

TSİ 19.00’da başlayacak olan etkinlik Apple tarafından canlı yayınlanacak. Canlı yayın en az iOS 7.0 yüklü iPhone, iPad veya iPod touch cihazlarından Safari ile, en az OS X 10.8.5 yüklü Mac’lerden en az Safari 6.0.5 ile, Windows 10 yüklü PC’lerden Microsoft Edge ile apple.com üzerinden izlenebilir. Ayrıca en az 6.2 sürümü yüklü 2. veya 3. nesil Apple TV ve 4. nesil Apple TV ile de Apple Etkinlikleri kanalından da canlı yayın izlenebilir.

Bu etkinlikte yeni bir 4 inç iPhone tanıtılması bekleniyor. iPhone 6s’ye yakın özelliklere sahip olacağı düşünülen bu iPhone’un isminin iPhone SE olacağı söylenmekte. Özellik açısından iPhone 6s ile arasındaki en büyük farkın 3D Touch özelliğinin bulunmaması olacağı düşünülüyor. Cihazın fiyatının ₺1800-₺2200 aralığında olacağı ve iPhone 5s’nin fiyatının ucuzlayarak satışının sürdürüleceği şeklinde iddialar da bulunmakta.

Geçtiğimiz sonbaharda göremediğimiz yeni bir 9.7 inç iPad’in de bu etkinlikte karşımıza çıkmasını bekliyoruz. İlk başlarda iPad Air 3 adıyla beklediğimiz bu cihazın A9X çipi, 4 GB RAM, 4 hoparlörlü ses sistemi, Smart Connector ve Apple Pencil desteği gibi özelliklere sahip olması beklenmekte ve bu sebeple iPad Air 3 yerine 9.7 inç iPad Pro olarak isimlendirilebileceği konuşulmakta. Bu iPad’in de 3D Touch özelliğinden mahrum kalacağı düşünülüyor.

Sonbaharda yenilenmesi beklenen Apple Watch için ise bu etkinlikte yeni kayışlar görmeyi bekliyoruz. Bu kayışların başında uzay siyahı Milano Loop ve NATO kayışlar gelmekte.

Şu anda test süreci devam eden OS X 10.11.4, iOS 9.3, tvOS 9.2 ve watchOS 2.2 güncellemelerinin de çıkış tarihlerinin bu etkinlikte duyurulması bekleniyor.

Yeni Mac bekleyenler için şu anda herhangi bir sızıntı yok. MacBook, MacBook Air, MacBook Pro, Mac mini ve Mac Pro modellerinin hepsinin güncellenmesi bekleniyor, fakat bunun sene içine yayılmış bir şekilde gerçekleşeceğini söyleyenler de var. Bu konuda tek yapabileceğimiz bekleyip görmek.