iPhone

iPhone 7 Plus’a ait olduğu iddia edilen belge görüntülendi

Apple’ın 7 Eylül’de düzenleyeceği etkinliğe bir hafta kala iPhone dedikoduları hızla artıyor. Son iddia iPhone 7 Plus kutusunun arkasına yapıştırılacak olan ve üzerinde kutu içeriği de yazan belgenin görüntülendiği yönünde.

iphone-7-earpods

Bu görüntülerde öncelikle iPhone 7 modellerine 256 GB kapasite seçeneği eklendiği göze çarparken ardından uzun zamandır konuşulan kulaklık girişi sorununun nasıl çözüldüğü görülüyor. Buna göre kutudan Lightning bağlantılı EarPods ve başka kulaklıklarla kullanabilmek için Lightning – Kulaklık girişi dönüştürücüsü çıkacak.

Screen Shot 2016-08-31 at 14.49.16

Aslında bu görüntünün sahte olma ihtimali işte tam da bu kısımda güçleniyor. Günlük konuşmalarımızda en yaygın kullanılan olduğu için 3.5 mm kulaklık girişi yerine direkt kulaklık girişi dememiz normal olsa da telefon özelliklerinde olduğu gibi kutu içeriğinde de Apple’ın bunu açıkça belirteceğini düşünüyoruz. Bunun yanında alıştığımız Uzaktan Kumandalı ve Mikrofonlu EarPods yazısının yerine yalnızca Lightning bağlantılı EarPods yazması ilginç gelse de bu 3.5 mm’nin belirtilmemesinden daha olası bir durum.

Apple’ın iPhone 7 ve Apple Watch 2 modellerini tanıtacağı etkinlik 7 Eylül’de Türkiye saati ile 20:00’de başlayacak ve Apple tarafından canlı yayınlanacak, ayrıca etkinlikte iOS 10, macOS Sierra, watchOS 3 ve tvOS 10 güncellemelerinin çıkış tarihlerinin de duyurulması bekleniyor.