Mac

Intel MacBook’a ve MacBook Air’a uygun Kaby Lake işlemcileri duyurdu

Uzun zamandır beklediğimiz ve yakın zamanda geleceği söylenen yeni Mac modellerinin hangi nesil işlemciyi kullanacağı henüz bilinmiyor ancak Intel mevcut modelleri sırasıyla Skylake ve Broadwell kullanan MacBook’a ve MacBook Air’a uygun Kaby Lake işlemcileri duyurdu.

kaby_lake_y kaby_lake_u

MacBook Y-Serisi işlemcileri kullanırken MacBook Air U-Serisini kullanıyor. Broadwell ve Skylake gibi 14 nm çip ailesinden olan Kaby Lake ağır grafik işlemleri konusunda daha iyi performans sağlarken önceki nesillerde olduğu gibi pil ömrünü de uzatıyor. Böylece bilgisayarlar aynı pil ömrünü koruyarak daha güçlü işlemciler kullanabilecek.

Apple’ın MacBook Air’ı Ekim ayında yenileyeceğine dair dedikodular bulunuyor fakat Nisan ayında yenilenen MacBook’un bir süre daha bu modelle devam edeceği düşünülüyor. Apple’ın az da olsa 7 Eylül’deki etkinlikte yeni Mac’lerden bahsetme ihtimali bulunuyor. Apple’ın iPhone 7 ve Apple Watch 2 modellerini tanıtacağı etkinlik 7 Eylül’de Türkiye saati ile 20:00’de başlayacak ve Apple tarafından canlı yayınlanacak, ayrıca etkinlikte iOS 10, macOS Sierra, watchOS 3 ve tvOS 10 güncellemelerinin çıkış tarihlerinin de duyurulması bekleniyor.