Apple Watch iOS iPhone Mac macOS tvOS watchOS

7 Eylül Apple Özel Etkinliğinden beklentiler

apple-sept7-invite-6c

Apple, yarın saat 20:00’de herkesin merakla beklediği iPhone 7’yi ve Apple Watch 2’yi tanıtacağı sonbahar etkinliğini düzenleyecek. Etkinlikte tanıtılacak ürünlerden ve etkinlikten genel olarak beklenenlerin üzerinden geçelim.

iPhone-7-iPhone-7Plus-Pro-dedikodu

iPhone

Apple’ın bu sene de isimlendirme alışkanlığını değiştirmeyerek iPhone 7 ve iPhone 7 Plus ile karşımıza çıkması bekleniyor. iPhone 7’nin geçmiş yılların aksine iPhone 6/6s’ye yakın bir tasarıma sahip olacağı tahmin ediliyor.

iPhone 7’nin ana yeniliklerinden birini kamerası olması bekleniyor. Özellikle iPhone 7 Plus modeline özgü olması beklenen çift lensli kamera ile bu konuda büyük bir ilerleme kaydedilmesi bekleniyor.

iPhone 5s ile Touch ID’ye kavuşan ana ekran tuşunun iPhone 7 ile birlikte hareketli parçalardan kurtulup Force Touch özelliğiyle gelmesi bekleniyor. Titreşim motoruyla desteklenecek bu özellik sayesinde tuşun bozulma olasılığı azalırken tuşa basma hissi korunabilir.

iPhone 7’dek en önemli değişiklik olarak görülen kulaklık girişinin kaldırılmasıyla Apple’ın farklı çözümlere yönelmesi bekleniyor. Bu çözümlerin başında kablosuz kulaklıklar gelirken iPhone 7 ile gönderilecek kulaklıkların Lightning bağlantılı olacağı iddia ediliyor. Apple’ın etkinlikte AirPods ve yeni Beats kablosuz kulaklıkları tanıtmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Apple’ın bu sene 16 GB kapasite seçeneğine son verip iPhone 7’yi 32 GB, 128 GB ve 256 GB seçenekleriyle satışa sunması bekleniyor. Ayrıca iPhone 7’nin yeni renk seçeneklerine sahip olması bekleniyor.

watch_kayislar_mart

Apple Watch

Hakkında çok fazla sızıntı bulunmayan Apple Watch 2’nin ilk nesil ile aynı tasarıma sahip olması bekleniyor. Bunun dışında cihazın GPS çipine sahip olacağı ve bu sayede yürüyüş, koşu gibi sporlarda iPhone’a olan ihtiyacını ortadan kaldırmış olacağı söyleniyor. Apple Watch 2’nin daha büyük pile sahip olacağı dedikodusu da dolaşmakta, hatta Apple Watch 2’ye ait olduğu iddia edilen parçalarda ekranın incelirken pilin kalınlaştığı görülüyor. Fazladan pil kapasitesinin GPS çipi tarafından kullanılma ihtimali olsa da pil ömrünü uzatması da beklentiler arasında.

Roze Altın MacBook

Mac

Çoğu blog tarafından 7 Eylül etkinliğinde görmeyeceğimiz düşünülen Mac’lerin yenilenme zamanının çoktan geldiği düşünülürse Apple’ın bir sürpriz yapma ihtimali bulunuyor. Son günlerde Intel’in yeni nesil Kaby Lake işlemcilerinin MacBook ve MacBook Air için olan modelleri duyurulurken MacBook Pro için olan işlemcilerin de üretici firmalara gönderildiği iddia ediliyor. Bunlar göz önüne alındığında Apple’ın yarın yeni MacBook’lardan bahsetmemesi için bir sebep bulunmuyor.

iOS 10, macOS Sierra, tvOS 10, watchOS 3

Apple’ın yarın işletim sistemlerinin yeni sürümlerinin çıkış tarihlerini duyurması bekleniyor. iOS 10’un iPhone 7 ve iPhone 7 Plus’ın çıkış tarihinden kısa bir süre önce yayınlanması bekleniyor. watchOS 3’ün de güncelleme için iOS 10’a ihtiyaç duyduğu düşünülürse aynı tarihte yayınlanmaları sürpriz olmaz. tvOS 10’un da bu iki işletim sistemiyle aynı tarihte güncellenmesi bekleniyor.

macOS Sierra’nın son yıllarda diğer macOS güncellemelerinde olduğu gibi Eylül sonunda veya Ekim ayında yayınlanması bekleniyor. Apple’ın macOS Sierra’nın yayınlandığı günlerde yeni MacBook Air veya MacBook Pro’ları satışa sunmasını da bekleyebiliriz.

7 Eylül’de Türkiye saati ile 20:00’de başlayacak olan etkinlik Apple tarafından canlı yayınlanacak.