iPhone

iPhone 7 saniyede 60 kare 4K video kaydı yapabilecek

iPhone-7-iPhone-7Plus-Pro-dedikodu

Vietnam merkezli bir teknoloji sitesi çalışan bir 4.7 inç iPhone 7 modelini kullanma şansı bulduğunu iddia ediyor. Site bu iddiasını destekleyecek bir görsel sunmadığı için söylenenleri fazla ciddiye almamakta fayda var.

Sitenin en dikkat çeken iddiası iPhone 7’nin 4K, 60 kare/saniye video kaydı yapabileceğini söylemesi. iPhone 6s ve iPhone 6s Plus 4K çözünürlüğünde yalnızca 30 kare/saniye kayıt yapabilmekte. Ayrıca bilgi bulunmasa da eğer bu iddia doğruysa iPhone 7’nin ağır çekim kaydında da daha iyi olması yüksek ihtimal.

iPhone 7’nin 32 GB, 128 GB ve 256 GB şeklinde arttırılmış kapasite seçenekleri sunmasının en büyük sebeplerinden birinin 4K, 60 kare/sn video kaydı özelliği olduğu söyleniyor. Bu ayarla çekilen videonun 1 dakikası yaklaşık olarak 700 MB yer kaplayacaktır.

iPhone 7’nin suya dayanıklı olacağı iddialarına da değinilmiş. Sitenin söylediğine göre iPhone 7’nin SIM çekmecesinde suya dayanıklılığı arttırmak adına lastik kullanılacakmış. Ming-Chi Kuo Apple’ın iPhone 7’de Apple Watch ile aynı olan IPX7 derecesinde suya dayanıklılık sağlayacağını iddia etmişti.

Sitenin son iddiası da Force Touch ana ekran tuşu. Söylenilene göre ana ekran tuşu da iPhone 6s’lerdeki 3D Touch ve Apple Watch ve Trackpad’lerdeki Force Touch gibi normal bir tuşa basarmış gibi bir güç gerektirecek.

Apple’ın iPhone 7 ve Apple Watch 2 modellerini tanıtacağı etkinlik 7 Eylül’de Türkiye saati ile 20:00’de başlayacak ve Apple tarafından canlı yayınlanacak, ayrıca etkinlikte iOS 10, macOS Sierra, watchOS 3 ve tvOS 10 güncellemelerinin çıkış tarihlerinin de duyurulması bekleniyor.