iPhone

AirPods özel Bluetooth çipi kullanacak

Apple’ın iPhone 7 ile kulaklık girişini kaldırmasına artık kesin gözüyle bakılıyor. Bu durumun bir sonucu olarak şirketin Bluetooth kulaklık pazarında da önemli adımlar atması bekleniyor. Bu adımlardan ilkinin Apple markası altında satışa sunulacak bir Bluetooth kulaklık olacağı söyleniyor.

bragi-headphone

Apple’ın AirPods olarak adlandırması beklenen kendine ait Bluetooth kulaklıkların Bragi’ninkilere benzer şekilde tamamen kablosuz olacağı öngörülüyor. Bu kulaklıklarda Apple’ın özel olarak üzerinde çalıştığı Bluetooth çipleri kullanılacağı söylenirken bunun daha iyi pil ömrünün yanında ürünün daha üst seviyeye hitap etmesini sağlayacağı belirtiliyor.

KGI Securities analisti Ming-Chi Kuo AirPods ürününün Bluetooth kulaklık pazarının üst seviyesine yönelik olacağını, orta seviyenin ise Beats kulaklıklar tarafından karşılanacağını söylüyor. Buna karşılık iPhone 7 ile gelecek kulaklıkların Lightning bağlantılı olmasını beklediğini tekrarlıyor.

Apple’ın iPhone 7 ve Apple Watch 2 modellerini tanıtacağı özel etkinlik 7 Eylül’de Türkiye saati ile 20:00’de başlayacak ve Apple tarafından canlı yayınlanacak, ayrıca etkinlikte iOS 10, macOS Sierra, watchOS 3 ve tvOS 10 güncellemelerinin çıkış tarihlerinin de duyurulması bekleniyor.