iPhone

Çift lensli kameranın 2017’de de Plus modeline özgü olacağı söyleniyor

iphone7plus-lineup

KGI Securities analisti Ming-Chi Kuo iPhone 7‘nin önsiparişe açıldığı gün 2017 yılında çıkacak iPhone ile ilgili yeni raporunu yayınladı.

Ming-Chi Kuo, bu yıl iPhone 7 Plus’a özgü olan çift lensli kameranın 2017’de de yalnızca Plus modelinde bulunacağını tahmin ediyor. Bu özelliğin yalnızca profesyonel fotoğrafçılara ve fotoğrafçılıkla ilgilenenlere hitap ettiğini ve pazarın tamamı tarafından ilgi görmeyeceğini söylerken yüksek masrafıyla da birleşince yine yalnızca Plus modelde bulunacağını iddia ediyor.

Apple’ın çift kameralı sistemi geliştirmeye devam edeceği de söyleniyor. 2017 iPhone’unun telefoto kamerasının da optik görüntü dengeleme (OIS) özelliğine sahip olacağı tahmin ediliyor. iPhone 7 ve iPhone 7 Plus’ta bulunan geniş açılı kamerada OIS bulunurken iPhone 7 Plus’ın telefoto kamerasında OIS bulunmuyor.

Normalde 2017 iPhone’unun iPhone 7s ve iPhone 7s Plus olarak karşımıza çıkmasını beklerdik fakat önümüzdeki yıl iPhone’un 10. yılını dolduracak olmasından dolayı iPhone 8 ve iPhone 8 Plus olarak karşımıza çıkması bekleniyor. iPhone 8’de kablosuz şarj, iris tarama gibi özellikler bulunacağı iddia ediliyor.