Apple iPhone

Apple’ın tepe isimleri kulaklık girişinin kaldırılması hakkında konuştu

apple-airpods-laydown

Apple, iPhone 7 ile iPhone’lardan 3,5 mm kulaklık girişini kaldırdı. Apple’ın tepe isimlerinden Phil Schiller, Greg Joswiak, Dan Riccio ve Tim Cook BuzzFeed News ile yaptıkları röportajda bu hamleyi savundu.

Greg Joswiak kulaklık girişinin 100 yılı aşkın süredir kullanıldığını hatırlattı ve son yeniliğinin 50 yıl önce küçülmesi olduğunu belirterek artık bu eski teknolojinin terk edilmesi gerektiğini savundu.

Dan Riccio 3,5 mm kulaklık girişinin yalnızca içi hava dolu bir boşluk olduğunu ve telefonun içinde gereksiz yer kapladığını, kamera, işlemci, pil gibi önemli bileşenler tarafından kullanılabilecek bu alanın şimdiye kadar kulaklık girişi tarafından işgal edildiğini belirtirken daha iyi ve modern bir çözümün varlığında 3,5 mm girişini kaldırmamanın delilik olacağını söyledi. Ayrıca 3,5 mm kulaklık girişini kaldırmanın cihazın IP67 suya ve toza dayanıklılık derecesini elde etmesinde etkili olduğuna dikkat çekti.

Phil Schiller ise Apple’ın 3,5 mm kulaklık girişini kaldırma sebebinin içerik yönetimiyle alakalı olduğu iddialarına yanıt verdi. Kulaklık girişinin daha iyi bir yöntem var olduğu için kaldırıldığını, DRM ya da içerik yönetimi gibi şeylerle bir ilgisi olmadığını belirten Phil Schiller bu iddiaların tamamen komplo teorisi olduğunu söyledi.