iOS iPad iPhone

iOS 10’da kilit açma nasıl eski haline getirilir?

ios10_ipad_iphone

Apple, iOS 10 ile kilit ekranında önemli değişiklikler gerçekleştirdi. Kullanıcıların iOS aygıtlarının ekran kilidini açmadan daha fazla etkileşimde bulunabilmelerini amaçlayan bu değişikliklerin başında ekran kilidini açma şekli geliyor. Bu değişiklik Touch ID’ye sahip aygıtlarda eskiye döndürülebiliyor.

Telefonun kilidini ana ekran düğmesine basıp Touch ID kullanarak açanlar iOS 10 ile gelen değişikliği farketmemiş olabilir. iOS 10 ile “Kilidi açmak için kaydırın” yazısının yerini “Kilidi açmak için ana ekran düğmesine basın” aldı, yani artık kilit tuşuna basarak telefonu uyandırsanız da kilidi açmak için ana ekran düğmesine basmanız gerekiyor.

iOS 10 ile ayrıca “Uyandırmak için Kaldır” özelliği de geldi, bu özellik sayesinde en az M9 yardımcı hareket işlemcisine sahip iPhone’ları (iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE, iPhone 7, iPhone 7 Plus) uyandırmak için telefonu kaldırmanız yeterli oluyo. Bu özellik eski alışkanlıklarla birleşince yeni kilit ekranı can sıkıcı olabiliyor.

Eğer iOS aygıtınızda “Parmağı Koyarak Aç” seçeneğini aktif hale getirirseniz kilit ekranındayken parmak izinizi okutmanız eskisi gibi kilidi açmak için yeterli olacaktır. Bu seçeneği aktif hale getirmek için şu adımları izleyebilirsiniz.

  1. Ayarlar‘ı açın.
  2. Genel‘e basın.
  3. Erişilebilirlik‘e basın.
  4. Biraz aşağıda yer alan Ana Ekran Düğmesi‘ne basın.
  5. Parmağı Koyarak Aç seçeneğini aktif hale getirin.